Hüdavendigar Parkı'na Başkan Altepe'den İnceleme

Bursa BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Recep Altepe, 510 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Hüdavendigar Parkı'nın, Türkiye'de birçok spor dalının yanı sıra tenis sporlarının da yapılabileceğŸi önemli bir merkez olarak düzenlendiğŸini söyledi.

BüyükşŸehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, BaşŸkan Altepe, Hüdavendigar Parkı içerisinde yer alan kapalı tenis kortlarında incelemelerde bulundu.
Altepe, Hüdavendigar Mahallesi'nde, Osmangazi ile Nilüfer ilçelerinin kesişŸme noktasındaki parkın BüyükşŸehir Belediyesi olarak Bursa'ya kazandırdıkları en önemli eserlerden biri olduğŸunu kaydetti.

YaklaşŸık 200 bin kişŸilik nüfusa hitap eden alanın tüm Bursalıların ücretsiz kullanabileceğŸi, oturup dinlenebileceğŸi mekanlar ile kafeterya ve restoranlarla donatıldığŸını ifade eden Altepe, şŸunları kaydetti:
"Hüdavendigar Parkı'nın sadece dinlenme ve yeme-içme alanlarıyla sınırlı değŸil. YürüyüşŸ parkurları, spor alanları ve futbol sahalarının parka ayrı bir renk katıyor. şžu anda Nilüfer LJayı üzerinde yapılan düzenlemeyle birlikte burada kano yarışŸları da yapılacak. Kısaca burası, her türlü etkinliğŸin yapılabildiğŸi ender mekanlardan biri haline gelecek. Hüdavendigar Parkı'nda en önemli çalışŸmalar tenis sporu üzerine yapıldı. şžu anda 2'si kapalı 17 kortun park alanında hizmet vermeye başŸladı. Hizmete girme aşŸamasında olan yatırımla birlikte Bursa'nın tenis alanında Türkiye'nin sayılı kentlerinden biri haline geldi. Buradaki kortlarda, değŸişŸik illerden gelen sporcuların katılımıyla, turnuva ve etkinlikler düzenleniyor. LJalışŸmaların 12 boyunca yapılabilmesi, yaz ve kışŸ sürekli hale gelebilmesi için ısıtmalı 2 adet kapalı kort inşŸa ettik. Yapılan ilavelerle birlikte burası, hem büyüklere hem de küçüklere hitap eden önemli bir merkez oldu. Bursalılara armağŸan olsun"



 

Kaynak: AA