Körfez, Wushu İl Şampiyonası’na Damgasını Vurdu

Körfez Belediyespor’un Wushucuları, Hereke’de düzenlenen İl Wushu Şampiyonası’nda rakip tanımadılar.


Wushu İl Şampiyonası, Hereke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya, Körfez Belediyesi birim müdürleri, Dilovası Belediye meclis üyeleri, Kıck Box Federasyonu Rın Sporları Başkanı İsmail Altay, Türkiye Wushu M.H.K Başkanı Vahit Alagöz, Kocaeli kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra sporcuların aileleri geniş katılım gösterdi. Toplamda 342 sporcunun mücadele ettiği şampiyonayı, Körfez Belediyespor Wushu takımı şampiyon olarak tamamladı.

Hayli çekişmeli geçen Kocaeli Wushu Şampiyonası'nda Körfez Belediyespor Wushu takımı, topladıkları 240 puanla rakiplerine büyük bir üstünlük sağlayarak şampiyon oldu. Şampiyonada ayrıca 160 puanla Dilovası Belediyesi ikinci olurken, üçüncü 140 puanla Kocaeli Kara Kuşak Spor Kulübü, dördüncülüğü ise 102 puanla Gölcük Horbiş Spor kulübü aldı.

Körfez Belediyesporlu Wushu sporcuları uzun zamandır disiplinli bir şeklide çalışarak müsabakalara hazırlandığını belirten Körfez Belediyesi Wushu (kungfu) Antrenörü İlhan Koç, “Uzakdoğu sporlarından sert karate olarak bilinen Wushu’da tüm yetenek ve azimlerini ortaya koyarak elde edilmesi güç olan başarıya imza attılar. Rakiplerini bir bir eleyerek birincilik kürsüsüne çıktılar. Tüm sporcularımı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA