Kağıtspor’dan Barcelona Müzesi

Sayısız Türkiye, ve uluslararası derecesi bulunan Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, ünlü İspanyol kulübü Barcelona FC’nın aynı formatta müzesini SEKASEM’de yaparak spor severlerin hizmetine sundu.


1937 yılında kurulan SEKA Kağıtspor Kulübü ile 1987 yılında kurulan İzmit Belediyespor kulüplerinin birleşmesi sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü çatısı altında 2004 yılından itibaren yapılanan kulüp, kurumsal çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Birçok köklü ve eski kulübün kupa ve başarılarını sergilediği kulüp müzesine Kağıtspor Kulübü de sahip oldu. 2004 yılından bu yana olmak üzere kısmen de 1937 yılından itibaren kazanılan kupalar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) girişinde sergilenmeye başlandı. Ünlü İspanyol kulübü Barcelona’nın müzesinden esinlenen kulüp, tarihinde kazanılan birçok branştaki kupaları vatandaşların beğenisine sundu.

Müzeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü başkanı İslam Yücel, “Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, güzel şehrimize şampiyonluklar getirmiş, Türkiye’ye eşsiz değerde bir çok branşta milli sporcular kazandırmış, Türk sporuna geniş alanlarda hizmet etmiş önemli bir camia. Bu güzel müzeyi yapan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Temennimiz bu yıl ve bundan sonraki yıllarda geçmişinde yer almış olan büyük başarıların tekrarlamasıdır. Bu yolda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA