Başarılı Sporcular Altınla Ödüllendirildi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yıl içerisindeki ulusal ve uluslararsı turnuvalarda derece elde eden Belediyespor Kulübü'nün 17 sporcusunu toplamda 39 Cumhuriyet altını, 7 yarım altın ve 9 çeyrek altınla ödüllendirdi.

Külcü, kentteki bir restoranda düzenlenen törende, belediye olarak spora büyük önem verdiklerini belirterek, son yıllarda emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını söyledi.

Yıllar önce sadece güreş branşında sporcusu bulunan Belediyespor Kulübü'nün bugün onlarca branşta yüzlerce sporcusunun olduğuna dikkati çeken Külcü, "Bugün Çorum Belediyespor kurumsal anlamda belki de kendi ölçeğindeki iller alanında Türkiye'nin önemli kulübü haline geldi. Artık birçok branşta gerçekleştirilen turnuvalarda boy gösteriyor ve başarılar elde ediyoruz'' dedi.

Belediyespor Kulübü sporcularının, yıl içerisinde gerçekleştirilen çeşitli turnuvalarda önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Külcü, güreşte 14, judoda 2 ve boksta 1 sporcunun ulusal ve uluslararası derece kazandığını kaydetti.

Sporcuları tebrik eden Külcü, "Ülkemizi ve memleketimizi yurt içinde ve yurt dışında gururlandırdığınız için sizleri tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Başarılarınızın artarak devam edeceğinden kuşkum yok. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Kentte düzenlenen sportif organizasyonlarına da katkı verdiklerini anlatan Külcü, belediyenin destekleriyle eylül ayında Çorum'da gerçekleştirilen Hitit Rallisi'nin, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından "En İyi Organizasyon" seçildiğini vurguladı. Külcü, "Önümüzdeki yıl da şampiyonanın burada yapılmasına talip olduk. Bu bir üst organizasyondur. Yapmış olduğumuz ralli organizasyonundan alnımızın akıyla çıktığımız için şampiyonaya da aday olmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül de kulüp olarak Türkiye ve Balkan, Avrupa şampiyonu sporcular yetiştirdiklerini belirterek, gelecek yıllarda dünya şampiyonu sporcular da çıkaracaklarına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından yıl içerisindeki çeşitli branşlarda düzenlenen turnuvalarda derece elde sporcular altına ödüllendirildi. Törende güreşte 14, judoda 2 ve boksta 1 sporcuya toplamda 39'u Cumhuriyet, 7'si yarım ve 9'u da çeyrek olmak üzere 55 altın verildi.

Kaynak: AA