Diack'ın IOC Onursal Üyeliği Askıya Alınıyor

IOC Etik Kurulu, IAAF'in eski başkanı Diack'ın onursal üyeliğinin askıya alınmasını istedi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Etik Kurulu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack'ın IOC onursal üyeliğinin askıya alınmasını talep etti.

IOC'den yapılan açıklamada, Etik Kurulu'nun adı yolsuzluk soruşturmasına karışan 82 yaşındaki Diack'ın onursal üyeliğinin askıya alınması için talepte bulunduğu belirtildi.

Fransız polisi, Diack'ı dopinge bağlı yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 4 Kasım'da gözaltına almış ve daha sonra kefaletle serbest bırakmıştı. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'ndan gelen bilgilerin doğrultusunda kara para akladığı iddiasıyla da suçlanan Diack hakkında Fransa'da soruşturma başlatılmıştı.

1999 yılından geçen ağustos ayına kadar IAAF'te başkanlık görevini yapan Diack'ın, IAAF'nin pazarlama bölümünün yöneticisi oğlu Pape Massata Diack, Rusya'daki doping skandallarının üstünü kapatarak yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevinden istifaya zorlanmıştı. IAAF'nin mali işlerinden sorumlu aynı zamanda da Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Valentin Balakhnishev ise yine skandalın ortaya çıkmasının ardından görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA