Emre'den Fenerbahçe'ye gözdağı

Emre Belözoğlu, sözleşme yenileyip yenilemeyeceği konusuyla ilgili olarak, "Henüz teklif yok ama kulüpsüz kalmam" dedi.

Emre'den Fenerbahçe'ye gözdağı
Antalya kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Emre Belözoğlu, "Burada, İstanbul'da olduğu kadar soğuk yok. Futbol oynamaya elverişli bir hava var. İnşallah kazasız belasız bir kamp olur. İlk yarının sonunda iyi bir çıkış yakaladık. İnşallah hızımız kesilmez. İkinci yarıya da ilk yarının sonunda göstermiş oldjuğumuz tempoyla başlarız" dedi.

Sözleşmesinin biteceği ve yeni bir sözleşme imzalayıp imzalamayacağı sorusuna ise Emre, "Özellikle bir rekor kırayım derdinde değilim. Daha önce söylediğim gibi 2 sene daha oynamak istiyorum. Totti, '38'e kadar oynayacağım, sonra yedek kalmaya razıyım' dedi. Ben de böyle mi yapayım yoksa. (Gülüyor) Ama 37-38 yaşına kadar devam edebileceğimi düşünüyorum" yanıtını verdi.

Saha içinde ve saha dışında sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçmadığını kaydeden Fenerbahçe kaptanı, "Fenerbahçe'ye geldikten sonra hedef haline getirilmeme rağmen sorumluluk aldım. Hedef haline gelmekte benim de hatlarım var. Burası Türkiye ancak bundan yine sorumluluk alıp, kulübümün başarısı için çalışacağım" diye konuştu.

Yabancı kuralıyla ilgili fikrinin sorulması üzerine ise Belözoğlu, "Sayın başkanımız ile yönetim kurulu bu konuyla ilgili bir toplantı yapacak. Kulübün kararını onlar açıklayacaklar. Bireysel olarak bir şeyler söylersem, Türk futbolu o kadar kötü değil. Yabancı kuralıyla alakalı eğer Türk oyuncularının performansından memnun olmayan bir kitle var ise ben bunu üzerime
almıyorum. Kaliteli Türk futbolcular bu yapılan kısıtlamadan, bundan dolayı sıkıntı çekmeyecekler. Bunu bir devrim olarak düşünmemek gerekir. Çünkü dünyadaki bütün devrimler ekonomik tabanlıdır. Bundan sonra takımlar ekonomisine dikkat etmeli. Ekonomik anlamda bir yönetime ihtiyacı varmış gibi bir kural bu" ifadelerini kullandı.

"SÖZLEŞME KONUSUNDA SİNYAL ALMADIK"
Sezon sonu sportif direktör olacak haberlerini yalanlayan Emre, "Sportif direktörlük haberleri yapılıyor ama biraz erken diye düşünüyorum. Sözleşme konusunda henüz sinyal almadık, 4. yıldıza konsantreyim. Biraz önce söyledim. En az 2 yıl daha oynamak istiyorum. Gönlümüzden geçen ait hissettiğimiz camiada futbolu bırakmaktır. Sezon sonu gelince oturulur konuşulur. Gönlümden geçen Fenerbahçe'de kalıp futbolu burada bırakmak. Ama başka takımlarda da devam edebilirim, profesyonel hayat bu.
Sahada elimden gelen bir şeyler yapabilirsem, sahada mutlu olursam, bu tarz şeyleri düşünmememe götürüyor zaten" dedi.

Arda Turan'ı da değerlendiren Emre Milli oyuncusu överken, "Arda, bizi çok iyi temsil ediyor. Ülkemizin, Arda tipinde çok fazla futbolcu ihraç etmesi gerekiyor. Türk oyuncular onu örnek almalı. Geçen sene Atletico'da çok iyi bir performans gösterdi. Neticesinde de en iyi 11 adayları arasında gösterildi. Arda en kötü UEFA Yılın 11'inde olmalıydı. Fakat yeterli oyu alamadı. İnşallah böyle devam eder, Türk futbolcusuna örnk performanslar göstermeye devam eder" temennisinde bulundu.

"BEN KULÜPSÜZ KALMAM"
Amerika'ya gidip gitmeyeceği yönündeki soruya ise Emre, "Kulüplerin önceliğinin başarı olması gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe kulübün de önceliği kulübün başarısı ve daha sonra oyuncu tercihleri ve oyuncu mukaveleleri. Fenerbahçe, zaten genelde bundan dolayı sezon sonunda sözleşme yapıyor veya yeniliyor. Benle alakalı bir yenileme süreci olursa sezon sonundoa olur diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

"Bu ülkede kendi kendimi soktuğum zorluklar var. Beni kimse bir sıkıntıya sokmadı" diyen Emre şöyle devam etti, "Yine de ülkemizde, insanların adil olmadığını da kabul etmek lazım. Yeri geldiğinde haketmediğim şekilde eleştirildim. Neyin eksik kaldığını görebilecek yaştayım. Aynı hataları tekrar yapmak istemiyorum ve bazı eleştirilerin de neden yapıldığını biliyorum."

"Transfer teklifi var mı yok mu?" sorusunu ise Emre, "Şu anda bir teklif yok. Ancak 1 Haziran'da kulüpsüz kalmam. Ama bunun dışında Amerika veya başka bir teklif yok. Motivasyonumu kaybedersem bir sene sonra da bırakabilirim. Ailemden sonra en çok değer verdiğim şey futbol. Sahada mutlu olmak için oynuyorum. O motivasyonu kaybedersem zaten futbol hayatım biter" diye yanıtladı.

İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
Kulübün ilk yarısını da değerlendiren Fenerbahçe kaptanı, "Genel anlamda eleştirildiğimiz bir ilk yarı oldu. Eleştirilerin haklı olduğu yerler de var. Ama ilk yarının sonunda ligi lider bitirmiş bir performans var. Kötü oynadığımız dönemde rakipler bizden iyi oynamamasına rağmen konuşulduk. Bu arayı ne kadar iyi değerlendirirsek, 2. yarı da o kadar iyi oluruz.
İlk yarının 4-5 puan geride kapattık. Eskişehirspor, Trabzonspor ve Akhisar maçları olabilir. Böyle hesaplandığında 4-5 puan ligin ilk yarısını yukarda tamamlayabilirdik" dedi.

Erkan Zengin ve Ozan Tufan transferleri için fikrinin sorulması üzerine Emre, "Ozan çok yetenekli kardeşimiz. Fakat transferleriyle ilgili hocamız ve yönetimin konuşmasını isterim. Türkiye'de ki takımlar iyi Türk oyunculara sahip olmalıdır. O yüzden her zaman iyi Türk oyuncuyu takımımızda görmek isterim" yanıtını verdi.

"KOLAY FİKSTÜRÜMÜZ YOK"
4. yıldız ve sarı-lacivertli ekibin kolay fikstürü olduğu yorumlarıyla ilgili de Emre şu değerlendirmeyi yaptı: "Kolay fikstürümüz yok. Çünkü herkes sahamızdaki maçları kazanacağımız gibi düşünüyor. Eskişehirspor maçını örnek verebilirim.
2. yarının, ilk yarıya oranla daha zor geçeceğini düşünüyorum. 2. yarıya da zor 2 deplasmanla başlayacağız. Kendi sahamızdaki maçları kazansak bile, deplasmanlardaki maçlar daha zor geçecek."

Milli takımı da değerlendiren Emre, "Türkiye'de olumlu bir ortam yok. Ben de bir futbolcu olarak eleştiri yapması gereken en önemli kesimin futbolcular olduğunu düşünüyorum. Şapkasını önüne koyması gereken bir oyuncu grubu olmasını istiyorum. Belki yeni sistemde fayda sağlar. Milli takım yeni ve başarılı bir jenerasyonla başarılar kazanabilir. 2002'de yeni bir jenerasyon ve yetenekli bir takım başarılar kazandı. Şu an için Milli Takımı bırakmak istemiyorum. Türkiye, bunu kaldıracak bir ülke değil. Bir futbolcu, 'Milli takımı bıraktım' dediğinde insanı vatan haini olarak ilan ediyorlar. Ne zaman çağırırlarsa elimizden geleni vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa'nın en çok liderinin değiştiği bir lig olduğu ve liderlerin değişmesiyle ilgili olarak ise Emre, "Üç büyüklerin dışında çok iyi takımlar da var. Bursasspor ve Başakşehir çok iyi hava yakaladılar. Şampiyonluğun en büyük adayları 3 büyük takım görülse de diğer takımlardın da şansı var" dedi.

"GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK OYUNCU MESSI'DİR"
"Terim'in Messi bizde olsa cüce olurdu" yorumunun kendisine sorulması üzerine ise Emre, "Uzun kısa mevzusundan ziyade, Messi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu. Henüz 26-27 yaşında olmasına rağmen gelmiş geçmiş en büyük oyuncu Messi'dir. Ülkemizdeki yetenekler Messi seviyesinde olmasa bile çok kadir kıymet bilinmiyor. Yoksa çok büyük futbolcular çıkar. Ülkeye baktığımızda çok büyük futbolcular kısa boyludur. Kendimi katmıyorum. (Gülüyor)" yanıtını verdi.

Emenike'nin mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği haberleriyle ilgili de Emre, "Emenike'yle konuşuyoruz. İyi ve temiz bir arkadaşımız. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. O mevkide olan oyuncular duygusal olabiliyor. Gol atınca mutlu oluyorlar. Geçen yıl şampiyonlukta en büyük pay sahibi Emenike'ydi. Ondan beklentimiz bize yine katkı sağlamasıdır" diye konuştu.

Şampiyonluk konusunda şans faktörünün olmadığını söyleyen Emre sözlerini, "Şans faktörü bir maçta etkili olabilir. Şansla kazandığınız bir maç olabilir ama şampiyonluk şansla gelmez. Şansa inanan bir oyuncu olmadığım için bunu söylüyorum. Kendinizi hazırladığınızda, hele fenerbahçe'yseniz, fiziksel ve mental anlamda iyiyseniz o sezonun favorisi sizsinizdir" diye açıklamalarını bitirdi.