Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Toplantısı

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, UEFA Avrupa Ligi ve derbi maçlar dışındaki iç saha maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynama kararı alırken, bu konuda görüşme yapmak için kulüp başkanı Fikret Orman'a yetki verdi.

Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, yönetim kurulu toplantısının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda iç saha maçlarını oynayacakları stat konusunu görüştüklerini belirterek, "UEFA Avrupa Ligi ve derbi maçlar hariç, Eskişehirspor maçından sonra iç sahadaki maçlarımızı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynamak istiyoruz. Yönetim kurulunda bu konuda başkanımıza yetki verdik. Kendisi İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile daha önce görüşmüştü ve prensipte anlaşmıştı. Şimdi bir daha görüşecek ve anlaşma yapılınca kamuoyuna bildireceğiz" diye konuştu.

UEFA'nın Finansal Fair Play çerçevesinde Beşiktaş hakkında inceleme başlatmasıyla ilgili soru üzerine Albayrak, "Finansal Fair Play çerçevesinde UEFA şirketleri inceliyor. Buna da 'izleme' diyor. Bilançolarını izliyor, aktif-pasiflerine bakıyor. Buradan gelecek olan bir cezai müeyyide söz konusu değil. Bu sadece rutin bir incelemedir" ifadelerini kullandı.
Metin Albayrak, Beşiktaş Mogaz'ın Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacağını, sonraki maçları İzmit'te yeni yapılan salonda oynayacağını dile getirdi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda daha önceden planlanmış başka aktiviteler olduğu için tüm maçları bu salonda oynayamadıklarını kaydeden Albayrak, İzmit'teki maçlarda seyirci endişesi taşımadıklarını vurgulayarak, "Beşiktaş sadece Beşiktaş semtinin değil, Türkiye'nin takımı olduğu için bizim her yerde taraftarımız var" dedi.

Kaynak: AA