Oğuz Savaş, Madalya Kazanacaklarına İnanıyor

İspanya'da yarın başlayacak 2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli ismi Oğuz Savaş, hedeflerinin madalya almak olduğunu söyledi.

Oğuz Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin ABD, Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti, Ukrayna, Finlandiya ile yer aldıkları C Grubu'nu bitirebildikleri en üst sırada tamamlamak olduğunu belirtti.

Milli basketbolcu, artık hazırlıkları tamamladıklarını ve ilk maçı beklediklerini dile getirerek, "Beklentiler büyük, bunun farkındayız ve elimizden geleni yapacağız. Her maça ayrı ayrı hazırlanacağız. Sonuçta iyi takımlar var. Kolay olmayacak. Dünya Kupası'nda ilk hedefimiz gruptan en üst sırada çıkabilmek" diye konuştu.

Türkiye'de düzenlenen son şampiyonada dünya ikincisi olduklarını ve İspanya'da da madalya kazanmak istediklerini vurgulayan Oğuz, "Madalya şansımıza yüzde vermek doğru olmaz ama tabii ki hedefimiz madalya alabilmek. Önümüzdeki fikstürü en iyi şekilde değerlendirip madalya alabiliriz. Gruptan, en üst sırada çıkarsak bir sonraki grup için avantaj olur" ifadelerini kullandı.

- "Hazırlık maçları ölçü değil"

Milli basketbolcu, "12 Dev Adam"ın, Dünya Kupası öncesi oynanan hazırlık maçlarından iyi sonuçlar alamamasının kimseyi endişeye sokmaması gerektiğini söyledi.

Hazırlık maçlarında kalabalık bir kadroyla mücadele ettiklerinin altını çizen Oğuz Savaş, sözlerini şöyle devam ettirdi:
"Umutsuzluğa kapılacak bir şey yok. Hazırlık maçlarına 20 kişi olarak başladık. Çok da iyi mücadele ettik. Bu mücadelenin dışında Ergin ağabey, bazı şeyleri ve oyuncular denemek için farklı şeyler denedi. Bunun sonucunda mağlubiyetler olabilir. Hazırlık maçlarından dolayı, erkenden umutsuzluğa kapılmamak lazım. Adı üzerinde hazırlık maçı."

- "Uzun zamandır birlikte oynuyoruz"

Geçen turnuvalarda ay-yıldızlı takımın önemli isimleri olan Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan ve Ersan İlyasova'nın takımda olmamasını da değerlendiren Oğuz Savaş, şunları kaydetti:
"Bu oyuncular önemli isimler. Ama bu isimler dışında da hemen hemen 2010 yılından bu yana en az 7-8 kişi beraber oynayan bir takımımız var. Uzun zamandır birlikte oynuyoruz. Olmayan oyuncuların büyük bir dezavantaj teşkil edeceğini düşünmüyorum. Şu anda yeni bir yapılanma var ama milli takımda 1-2 aylık bir süreç. Burada kısa sürede birçok şeyi yapmamız gerekiyor. Muhakkak bazı şeyler yapıldı. Cedi Osman gibi genç oyuncular var. İleriye dönük daha genç oyuncular geldikçe daha da başarılı olacağız."
Uzun bir sakatlık döneminden sonra geçen sezonun ortasında salonlara dönen Oğuz Savaş, şu an iyi durumda olduğunu anlatarak, "Zor bir dönemdi ve geri dönmek kolay olmadı. Şu an için kendi performansımdan memnunum. İnşallah, Dünya Kupası'nda takıma katkı vermek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA