2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Üçüncü Gün Sonuçları

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Nanjing kentinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda üçüncü gün müsabakaları tamamlandı.


19 Ağustos Salı günü devam eden mücadelelerde, milli yüzücümüz Ediz Nida Üstündağ, 50 metre kelebek yüzmede ilk seride 28.09'luk derecesiyle 5. oldu ve yarı final mücadelesine katılmaya hak kazandı. Yine aynı yarışta sporcumuz Berk Özkul, 27.29'luk derecesiyle 7. oldu ve elendi.

Plaj Voleybolu ön eleme grubunda Selin Yurtsever, Esra Betül Çetin çifti Tayvanlı rakiplerini 2-0 yenmeyi başardı. Millilerimiz Perşembe günü Saint Lucia'dan Dala Diana ve Mondesir Skye çifti ile karşılaşacak.

Kürek çift erkekler repesaj mücadelesinde milli sporcularımız Gökhan Güven ve Can Eren Aslan, 3.12.42'lik dereceleriyle birinci olarak finale çıkma başarısını gösterdiler. Sporcularımız, 20 Ağustos Çarşamba günü final mücadelesinde ter dökecek.

Badminton'da ise Muhammed Ali Kurt, grup maçında Malezyalı rakibi Wei June Cheam'a 2-0 mağlup oldu. Aynı şekilde K grubunda mücadele eden Aliye Demirbağ da Singapur'dan Gaeun Kim'e 2-0 yenildi.

Eskrim müsabakalarında milli sporcumuz Fatma Zehra Köse, Porto Rikolu rakibini 15-12 yendi ve çeyrek finale çıktı. Fatma Zehra Köse daha sonra Macaristanlı rakibine 15-11 mağlup oldu.

Taekvando da ise sporcumuz Fatma Sarıdoğan 55 kg'da Çek Cumhuriyeti'nden Adriana Simonkova'yı çeyrek finalde 9-5 mağlup etti ve yarı finale çıktı.

Ayrıca, üçüncü gün yarışlarında Yelken branşında mücadele edecek sporcumuz Derin Güvenç'in yarışları ise ertelendi.

Kaynak: İHA