19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na Doğru

İzmir'de 22-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 2 bin 27 sporcu yarışacak.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek şampiyonada 6'si erkek ve 2'si kadın 90 yaş üzerinde 8 atlet yer alacak.
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatörü Nihat Doker, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatör Yardımcısı Yavuz Tunç, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aksu, düzenledikleri ortak basın toplantısında şampiyonayla ilgili bilgi verdi.
Döker, şampiyonanın açılış töreninin 22 Ağustos günü Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağını açıkladı.

Şampiyonada 2 bin 27 sporcunun yarışacağını belirten Doker: "İzmir, Üniversiad oyunlarından sonra en büyük organizasyonlardan birine ev sahipliği yapıyor. Şampiyonaya katılacak sporcuların aileleriyle birlikte 2 bin 550 kişi 10 gün boyunca İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.

19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 45 ülkeden sporcuların yarışacağını ve en fazla katılımın 270 kişi ile Almanya'dan olduğunu kaydeden Nihat Doker, Türkiye'den 227, Büyük Britanya ve Rusya'dan 182'şer atletin madalya mücadelesi vereceğini söyledi.

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatör Yardımcısı Yavuz Tunç ise organizasyon için 1 milyon liraya yakın harcama yapıldığını, 100 civarında gönüllünün görev alacağını kaydetti.

Şampiyonadaki 175 hakemden 42'sinin deplasmandan geldiğini belirten Tunç, yarışmaların 08.00-11.00 ile 16.00-23.00 saatlerinde Atatürk Stadı, Seha Aksoy Stadı ile yan saha ve salonlarında yapılacağını dile getirdi.
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da yarışmaların yapıcağı stad ve salonların teknik altyapısını yenilediklerini söyledi.


Kaynak: AA