Manisa’da Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası

Manisa Müftülüğü Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü’nün 3 yıldır düzenlediği futbol turnuvasında bu yıl, şampiyon Akpınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri oldu.


Manisa Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 5 Ağustos Salı günü başlayan futbol turnuvası, 14 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekli eleme usulüne göre oynanan maçlarda Hacı İmamoğlu Camii ve Akpınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri finale çıktı. Final maçı Akpınar Camisi’nin 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonuçla Akpınar Camii Kuran Kursu öğrencileri şampiyon oldu. Maçtan sonra kupa töreni gerçekleştirildi.

İlk olarak Hacı İmamoğlu Camii öğrencilerine 2’incilik kupası ve madalyaları verildi.

Daha sonra şampiyon olan Akpınar Camii öğrencileri şampiyonluk kupalarını havaya kaldırıp, madalyalarını aldılar. Kupa töreninden sonra açıklamalarda bulunan Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, her iki cami öğrencilerini de kutladı. Bu tür aktiviteleri çocukların spora olan eğilimlerini arttırmak için düzenlediklerini belirten Emgener, “Bu yıl futbol turnuvamızın 3.’üncüsü gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince bunu düzenleyeceğiz. Sosyal aktivitelerimiz sadece futbolla da sınırlı değil. Müftülük olarak öğrencilerimize spor malzemesi dağıttık. Öğrencilerimizin tenefüs ve ders bitimlerinde vakit geçirmelerini sağladık. Müftülük nezdinde öğrencilerimize haftanın 4 günü ücretsiz havuz imkanı sağladık. Bu tür sosyal aktivitelerimize gücümüz yettiğince müftülük olarak destek vereceğiz.’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA