Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası

Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) düzenlenen "Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası"nın ikinci ayağı Kayseri'de başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "spor tırmanışı" branşının 2006 yılında Federasyon bünyesine eklendiğini belirtti.

Bu zamana kadar altyapı eksiklerini gidermeye çalıştıklarını ifade eden Karaca, "Bu konuda önemli bir noktaya geldik. Başta üniversitelerimiz olmak üzere Türkiye'de birçok yerde profesyonel tırmanma duvarları var. Erciyes'te bu tırmanma duvarlarından birisi. Biz Federasyon olarak Erciyes'e çok önem veriyoruz. Erciyes uluslararası arenada tanınan dünyanın çok önemli dağlarından birisi" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Hacılar Belediyesi ile Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü tarafından desteklenen ve 8 ilden 5'i kadın 17 sporcunun katıldığı yarışmanın iki gün süreceğini belirten Karaca, kadın ve erkeklerin ayrı parkurlarda tırmanacağını, erkeklerin tırmanma parkurlarının kadınlara göre daha zorlu olduğunu söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'in tanıtımı açısından bu organizasyonların çok önemli olduğunu söyledi.

Yarı final ve final şeklinde gerçekleştirilen yarışmada sporcular tırmanma duvarında belirlenen yerden 12 metre yükseklikteki noktaya ulaşmaya çalıştı. Puanlamada sporcuların hızı ve tırmanış rotasını doğru belirlemeleri etkili oluyor. İlk 8'e kalan yarışmacılar finalde mücadele edecek.

Kaynak: AA