Milli Kartingcilerin Fıa Karting Academy Şampiyonası'nda Yarışacak Olması

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, milli kartingciler Berkay Besler ve Yiğit Çetin'in 14-15 Haziran'da FIA Karting Academy'de mücadele edecek olmalarına ilişkin, "İnşallah 2 sürücümüzü de ilk 3 sırada görürüz" dedi.

Çeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Besler ve Çetin'in TOSFED tarafından düzenlenen "25 Küçük Adam Projesi" kapsamında yetiştiğini belirterek, ikisinin de kariyerlerinde Balkan şampiyonluğu bulunduğunu söyledi.

Besler'in geçen yıl FIA Karting Academy Şampiyonası'nda 3. olduğunu anımsatan Çeker, bu başarıdan dolayı büyük gurur yaşadıklarını kaydetti.

Çeker, bu yıl Türkiye'den 2 ismin şampiyonaya katılma şansı doğduğunu dile getirerek, "Geçmişte Balkan şampiyonluğu bulunan Çetin'i Besler'e ekip arkadaşı olarak ekledik. Şampiyonaya katılan 2 sürücümüzden de başarı bekliyoruz. Berkay, geçen yıl da yarıştığı için tecrübesiyle daha iyi yarışlar çıkaracaktır. Berkay'ın tecrübelerinden Yiğit de faydalanacak. İnşallah 2 sürücümüzü de ilk 3 sırada görürüz" şeklinde konuştu.

Uluslararası şampiyonaya katılan Besler ve Çetin'in 15 yaşında olduğunu belirten Çeker, sürücülerin gelecek yıllarda daha üst seviyelerde yarışacağını aktardı.
Çeker, sürücü Kaan Önder'in de Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası'nda mücadele ettiğini aktararak, "Bu çocuklar 8-9 yaşında kartinge başladı.

İleriye dönük bu tip projeleri sponsorların desteklemesi lazımki çabuk mesafe alalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA