Beşiktaş Diego'ya çok yaklaştı!

Aylardır süren görüşmelerde sona gelindi. Wolfsburg’la kontratı bitecek olan 29 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız Diego Ribas’la 3 senelik mukavele yapılacak, yıllık 5 milyon Euro’dan toplamda 15 milyon Euro ödenecek.

BEŞİKTAŞ, Vodafone Arena’nın yıldızı olacak ismi buldu: Diego Ribas... Bonservisi Alman ekibi Wolfsburg’da bulunan, La Liga lideri Atletico Madrid’de kiralık forma giyen dünyaca ünlü Sambacı hafta sonuna dek siyah-beyazlılarla sözleşme imzalayacak.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın gözdesi olan ve sarı-lacivertlilerin yıllardır transfer etmek istediği Diego ile aylardır süren görüşmelerde sona gelindi. Beşiktaş, Wolfsburg’la kontratı sona erecek olan Diego için bonservis ücreti ödemeyecek. 29 yaşındaki yıldızla 3 senelik kontrat imzalanacak.

BREZİLYALI futbolcu ilk olarak siyah-beyazlılardan yıllık 4 milyon Euro talep etmiş, bunun yanı sıra peşin olarak 3 milyon Euro da imza parası talep etmişti. Ancak sonrasında siyah-beyazlıların 3 milyon Euro’luk imza parasını her sezon başında 1’er milyon Euro olarak ödeme teklifini kabul etti. Yani Beşiktaş’tan yıllık 5 milyon Euro’dan toplamda 15 milyon Euro alacak olan Diego resmi sözleşmeyi hafta sonuna kadar imzalayacak ve gelecek sezondan itibaren siyah-beyazlı formayı terletecek.

34 KEZ MİLLİ OLDU
BREZİLYA’NIN Santos kulübünde yetişen Sambacı, 2004 yılında 7 milyon Euro karşılığında Porto’ya transfer olup Avrupa’nın yolunu tuttu. 2006’da 6 milyon Euro’ya Alman ekibi Werder Bremen’e transfer olan Diego için 2009 senesinde Serie A devi Juventus 27 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

1 sezon sonra Wolfsburg’un ödediği 15.5 milyon Euro karşılığında tekrar Bundesliga’ya dönen Diego, 2011-12 sezonu başında ise Atletico Madrid’e kiralandı. Geçen yıl tekrar Wolfsburg’a dönen tecrübeli oyuncu bu sezonun devre arasında ise 1.5 milyon Euro’luk kiralama bedeliyle yeniden Atletico Madrid’e geldi.

BU sezon Atletico Madrid’in Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona ile oynadığı rövanş maçında yaklaşık 30 metreden attığı muhteşem golle İspanyol ekibine turu getiren Diego, Brezilya Milli Takımı’nın formasını da 34 kez giydi.