Çankaya Belediyesi Mahallelerarası Spor Oyunları Açıldı

Çankaya Belediyesi Mahallelerarası Spor Oyunları'nın açılış töreni yapıldı.

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, kendisinin de mahalle arasında futbol oynadığını belirterek, "Amatör futbola değer verilmesi gerekiyor. Bu tür organizasyonlar çok önemli" dedi.

Cavcav, tesisleşmenin önemine dikkati çekerek, "Mahalle arasında futbol oynayan çocuklar Türk futbolunun alt yapısıdır. Bu organizasyon nedeniyle Çankaya Belediyesi'ni kutlarım" ifadesini kullandı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de bu projeyi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftasında başlatmayı planladıklarını ancak Soma'daki maden faciası nedeniyle bugüne ertelediklerini söyledi.

Oyunlarda, voleybol, basketbol ve futbol gibi branşlarda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Taşdelen, 32 liseden, 752 gencin de organizasyonda yer alacağını belirtti.

Alper Taşdelen, konuşmasının ardından yapılan şöhretler karması maçında da yer aldı.
Maçta, eski futbolcular, eski hakemler ve basın mensupları forma giydi.
Karşılaşmada, eski futbolcular Cumhur Bozacı, Esat Öksüzcük, Veysel Cihan, Kürşat Duymuş, Yalçın Çetin, Murat Hacıoğlu, Mehmet Kulaksızoğlu, Ceyhun Eriş, eski hakemler Serdar Çakman ve Selçuk Dereli ile basın mensubu Kerem Öncel yer aldı.
Müsabakada, spiker Levent Özçelik hakemlik yaparken, yine spikerlerden Erdoğan Arıkan da maçı sundu.

Kaynak: AA