Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Uslu Açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Aziz Yıldırım'ın kişiliği ve yanındaki yöneticilerin doğru söyledikleri şeyin kamu vicdanında aklandığını gördük. Bundan sonra da hükümetimizden bekliyoruz" dedi.

FBTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Uslu, Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından organize edilen "Fenerbahçe İçin Adalet, Türkiye İçin Adalet" yürüyüşünün önemine vurgu yaptı.
Bağdat Caddesi'nde başlayıp, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sona eren yürüyüşü değerlendiren Uslu, "Bir Fenerbahçeli ve bir sporsever olarak ve Türkiye'de yanlış giden bazı şeyleri düzeltmek için çok önemli olduğuna inandığımız bir yürüyüşün gerçekleştiğini düşünüyorum. Artık Fenerbahçe'yi aşan bir yürüyüş olduğunu hep beraber gördük. Aziz Yıldırım'ın kişiliği ve yanındaki yöneticilerin doğru söyledikleri şeyin kamu vicdanında aklandığını gördük. Bundan sonra da hükümetimizden bekliyoruz. Eğer ki bir tren varsa ve bu yoldan çıktıysa bunu rayına koymamız gerekir. Çünkü herkese adalet gerekiyor" diye konuştu.

Mahmut Uslu, Türk sporunun temizlenmesi adına yeniden ve adil yargılamanın yapılması gerektiğini savunarak, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin Başbakanının, 'yeniden yargılama olabilir' dediği noktada, neden bu yargılanma istenmez. Hatta sadece bizim davamız da değil, diğer bütün davaların hepsinde olabilir denilen şeyi, neden istemezler? Baktığınızda da bütün bu koşullar altında, ben adalet ve yeniden adil yargılanma istersem yanlış mı olur? Aynı zamanda, kim bizle beraber yargılandıysa ve bunu istemiyorsa, ben burada kötü niyet ararım. Yeniden yargılanmayı, Türk sporunun temizlenmesi için biz istiyoruz."

- "Şampiyonluk bizim için onur mücadelesi"

Sezonu şampiyon tamamlamaları halinde Avrupa kupalarına gidemediklerini hatırlatan Mahmut Uslu, buna rağmen şampiyonluğun kendileri için onur mücadelesi olduğunu dile getirdi.
UEFA'nın verdiği Avrupa kupalarına gitmeme cezasının polis fezlekelerine dayandığını söyleyen Uslu, "Bu seneki şampiyonluk bizim için onur mücadelesi. Biz şampiyon olsak ne olur, olmasak ne olur. Avrupa'ya zaten göndermiyorlar. Üstelik bunun nedeni ve dayanağı da polis fezlekesidir ve çok ilginçtir ki bizim suçlandığımız o 5 maç varya onlar UEFA'nın verdiği karar içinde geçmiyor bile" şeklinde görüş belirtti.

Sarı-lacivertli yönetici, Fenerbahçe taraftarların yaptığı yürüyüşü dünyada hiç kimsenin yapmayacağını belirterek, "Fenerbahçe ve Türkiye için yürüyüş yapılıyor. Taraftarlarımız çoluk-çocuk, genç-yaşlı herkes gelmişti. Bunu kimse yapmaz. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle büyük bir taraftar yok. Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü, 3 Temmuz'dan sonraki süreçte çok daha iyi ve net bir şekilde görmüş olduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA