Eskişehirspor - Sivasspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Eskişehirspor, kendi sahasında ağırladığı Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor’un sahada gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, bir puan alarak puan tablosunda iki basamak yukarıya çıktıklarını söyledi.

Zorlu bir süreçten geçtiklerine dikkat çeken Sağlam, “Yaklaşık 33 gün içerisinde birbirinden zorlu maçlar oynadık. Bu oynadığımız maçların hepsinin zorluk seviyesi üst seviyedeydi. Bu zorlu periyotta baktığınız zaman; Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmiş bir Eskişehirspor var. Bugün de aldığımız 1 puanla da ligin 6. sırasına yükseldik. Rakiplerimize göre değerlendirme yaptığımız zaman iyi bir noktadayız. Bundan sonra daha iyi oynamaya başlayacağız. Daha rahat bir dönem geçireceğiz” dedi.

Sağlam, maçı da değerlendirerek, şöyle devam etti:
“Bugün kazanmak istiyorduk. Buradan 3 puan alıp üstümüzdeki takımlarla olan puan farkını biraz daha aşağıya çekmek istiyorduk. İlk yarı güzel bir karşılaşma oldu, öne de geçtik. İkinci yarıda 2 tane bireysel hata nedeniyle 2-1 geriye düştük. Ondan sonra çok net pozisyonlarımız da vardı. Oyunu 2-2’ye getirdikten sonra bile kazanmak için üst düzey performans ortaya koyduk. Sonuçta kazanamadık. Ama bu 1 puan bile bizi 2 basamak yukarıya taşıdı. Ben oyunun genelinden memnunun. Sahada daha agresif, daha disiplinli, daha ofansif bir Eskişehirspor vardı. Bu güzel Eskişehirspor’u önümüzdeki haftalara da taşımak istiyoruz. Sivasspor da iyi bir takım ve bulunduğu yeri sonuna kadar hak ediyor. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum.”
Eskişehirsporlu futbolcular Kamara ve Lawal, ilk yarıda güzel bir oyun ortaya koyduklarını ama ikinci yarıda hatalar nedeniyle goller yediklerini aktararak, bir puanın kendileri için sevindirici olduğunu kaydettiler.

SİVASSPOR CEPHESİ
Karşılaşmayı değerlendiren Sivassspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, “Öncelikle çok güzel bir karşılaşma oldu. Her iki takımın da sahada savaştığı bir maç oldu. Öne geçtiler, daha sonra biz öne geçtik. Biz öne geçtikten sonra verilmeyen bir penaltı pozisyonu vardı. O verilseydi 3-1 öne geçebilirdik. Ama maalesef olmadı. Eskişehirspor da güzel bir oyun ortaya koydu ama galibiyete yakın taraf Sivasspor’du” diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Cihan Özkara ve Aykut Öztürk, iki taraf için de güzel bir maç olduğunu ifade ederek, Eskişehirspor deplasmanından 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını ve ligi en iyi yerde bitirmek için ilerleyen haftalarda mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

Kaynak: İHA