Karşıkaya Stadyum Projesi İnşaatına 10 Aydır Başlanamıyor

TOKİ'den Karşıyaka Stadyumu ihalesini alan Ali Acar İnşaat Şirketi'nin sahibi Ali Acar, Karşıyaka Spor Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yer konusunda anlaşamaması nedeniyle 10 aydır stadyum inşaatına başlanamadığını açıkladı.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndaki incelemeler için Samsun'da bulunan Acar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ali Acar İnşaat Şirketi olarak TOKİ'nin İzmir'de 15 bin kişilik yapılması planlanan Karşıyaka Spor Kulübü'ne ait olacak stadyumun ihalesini 10 ay önce kazandıklarını hatırlatan Acar, yer tahsisinin kendilerine yapılmasına rağmen 10 aydır bir türlü inşaat çalışmalarına başlayamadıklarını söyledi.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün 50 yıldır Yalı Mevkisi'nde stadyum yapmayı istediğine işaret eden Acar, "Orada sosyal tesisleri var. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı sivil toplum örgütleri orada yapılmasını istemiyor. Karşıyaka ilçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi farklı bir yerde yer tahsisi yapıp stadyumun oraya yapılmasını istiyor, ona da kulüp karşı çıkıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu işe el attı. Ama yer değişiklikleriyle ilgili bir türlü karar verilemedi" dedi.

Stadyum inşaatının bekletilmesinin kendilerini rahatsız ettiğine işaret eden Acar, "Proje ne kadar daha bekler en fazla 5 ay bekler. Belki 5 ay sonra Bakanlık, stadyum projesini iptal edebilir. Belki yer değişikliği de yapabilir. Ancak Karşıyaka böyle bir sorunla ilgileniyor. Yani 10 aydır orada sonuca varılamadı" diye konuştu.

Kaynak: AA