Diyarbakırspor'un Eski Yöneticilerine Sgk'dan Zimmet

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışanların sigorta primlerini ödemedikleri gerekçesiyle Diyarbakırspor'un eski yöneticilerine ceza kesti.


4 yıl içinde Süper Lig'den amatöre kadar düşerek borç batağına saplanan Diyarbakırspor ile ilgili kamu davaları devam ederken, eski yöneticilere SGK tarafından zimmet çıkarıldı. SGK Diyarbakırspor yöneticilerine eski dönemlerde görev yapan teknik adam, futbolcu ve çalışanların sigorta primlerinin yatırılmaması nedeniyle ceza yağdırıldı. Eski yöneticilere değişik rakamlarda olmak üzere yüklü miktarlarda zimmet çıkarılırken, SGK'nın bu kararı yöneticilerde şok etkisi oluşturdu.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DAVASI
Bu arada 2011 yılında dönemin valisi Mustafa Toprak'ın talebi üzerine kente gelerek 3 aylık çalışma sonucu kulüpteki usulsüzlükleri tespit eden müfettişlerin hazırladığı rapor sonrasında açılan 'Görevi Kötüye Kullanma' davasında da sona gelindiği öğrenildi. Yargı sürecinin önümüzdeki günlerde sonuçlanması ve ihmali olan eski yöneticilerin cezalandırılması bekleniyor. Öte yandan devletin kendi alacaklarını tahsil etmek amacıyla daha önce Diyarbakırspor'a hibe edilen Şanlıurfa yolu üzerindeki 100 dönümlük arsanın ilerleyen günlerde satışa sunulacağı ifade edildi.

Kaynak: İHA