Medical Park Antalyaspor - Galatasaray Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında Medical Park Antalyaspor, sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, stoper ihtiyacı olduğunu belirterek, "Melo’nun o pozisyonu değerlendirirsek o pozisyonda iyi oynuyor. Ama o bölgede bir oyuncuya ihtiyacımız var” dedi.

Duran toplara önem verdiklerinin altını çizen Mancini, “Adam markajına dikkat etmemiz gerekiyor. Maçın genelinde kazanmayı hakeden bir Galatasaray vardı. Çok gol atmaya yakın Galatasaray vardı. Gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Bunları da geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

"BERABERLİKTEN ÜZGÜN DEĞİLİM"
2 forvet oynandığı zaman kanat oyuncularının önemli olduğunu belirten Mancini, “ Kanat pozisyonunda oynayan oyuncuların hem ofansif, hem de defansif olarak iyi olmaları gerekiyor. Beraberlikten yana üzgün değilim. Sahada iyi oynayan Galatasaray vardı. Sadece eksik olan goldü. Daha fazla golü bulmamız gerekiyor, bugün eksik olan oydu” diye konuştu.

Mancini penaltı pozisyonları için ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Verilmeyen penaltı var ortada. Çalınması gerekiyordu. Ama penaltıya kadar mutlaka 2-3 golü bulmamız gerekiyordu. O golleri bulsak bunları konuşuyor olmazdık.”

"HER 4 GÜNDE BİR MAÇ OYNUYORUZ"
"Elazığspor’a yedek kadroyla mı gideceksiniz?" soruya ise Mancini, "Kadroda bir kaç değişiklik olacaktır. Her 4 günde bir maç oynuyoruz. Yüksek performansla oynayan bir Galatasaray var. Çarşamba bu günü bu kadrodan bir çok oyuncu değişikliği olacak” şeklinde cevap verdi.

"DANY'NİN OYNAYABİLECEĞİ TAKIMA GİTMESİNİ İSTİYORUZ"
"Dany ve Amrabat’ta son durum nedir?" şeklindeki soruya Mancini, “Bruma sezonu kapattı diyebiliriz. Dany'nin oynayabileceği takıma gitmesini istiyoruz. Önünde bir Dünya Kupası var. Onun için direk oynayacağı takıma gitmesi lazım. Amrabat iyi genç bir futbolcu. Onun için bu iki arkadaşımızı başka takımlarda oynamaları için yardımcı olacağız” cevabını verdi.

EMRE ÇOLAK: "MAÇI BIRAKMASAYDIK, O GOLÜ DE YEMEZDİK"
Sarı-kırmızılı futbolcu Emre Çolak, girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini belirterek, “Maç farklı bitebilirdi. Çok gol kaçırdık. 10 dakika kala maçı bırakmış gibi olduk. Bununda etkisini gördük. Maçı bırakmasaydık, o golü de yemezdik. Yine duran toptan gol yedik, üzgünüz” diye konuştu.

Emre Çolak defansın önünde oynamasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Hoca beni orada oynatacağını söyledi.

Orada daha çok topla buluşuyorum. Hoca bana daha çok etkili olacağımı söyledi.

Söylediklerini yapmaya çalışıyorum. Daha çok topla buluştuğum için kendimi iyi hissediyorum.”
Sarı-kırmızılı kaleci Eray ise iyi bir maç çıkardıklarını fakat girdikleri pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.

Takımın iyi mücadele ettiğini belirten Eray, “Taffarel, kupa maçlarında herkese şans vereceğini söylemişti. Bunu da yapıyor. İyi bir kamp dönemi geçiriyorum” ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, oyuna dengeli ve kontra atağı düşünerek başladıklarını söyledi

Rakibi kendi sahalarında karşıladıklarını kaydeden Aybaba, “İyi kaliteli hazır bir takıma karşı oynadık. İlk yarı rakibi iyi karşıladık. İkinci yarı oyuncularım çok iyi mücadele etti. Rakibi önde karşılamaya başlayınca Galatasaray hata yapmaya başladı.

Bu arada 2-3 net gol pozisyonu bulduk. Onlarda pozisyon buldu. Kaybetmek hakkımız değildi 89. dakikada da olsa beraberlik kinci yarı ligde renk katmak istiyoruz. Devre arasında iyi transferler yaptık. Daha hazır değiller. Hazır oyuncu bulmak kolay değil. Yeni oyuncularımızla lige ve kupaya renk katacağız” şeklinde konuştu.

Aybaba hakemle ilgili yorum yapmayacağını, hakemlerin kendilerinin yorum yapmasını istedi.

GİRAY: "KUPADA İDDİALIYIZ"
Kırmızı-beyazlı futbolcu Giray ise iki takım adına güzel bir maç olduğunu ifade ederek, “Pozisyonlar yakaladık. Penaltı olmayan pozisyonda golü yedik. İkinci yarı üstünlüğümüzle son dakikada olsa golü bulduk. Kupada ne kadar iddialı olduğumuzu göstermek istedik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Güzel bir özgüven oldu” dedi.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Koray, güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, “Son dakikada olsa bir puan aldık. Maçın genelinde gol pozisyonları var. İkinci yarı istediğimiz oyunu sergiledik. Bir puan aldığımız için mutluyuz. Penaltı pozisyonunda topa dokundum. Hakem ilk yarı ciddi anlamda kötü maç yönetti. Daha önce Sneijder’e tekme attı. Melo eliyle topu kesti. Ciddi anlamda sıkıntılı maç yönetti. Oyunumuzu etkiledi. İkinci yarı istediğimizi aldık. Hedefimiz kupada gruptan çıkmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA