Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'de hiç galibiyeti bulunmayan Medical Park Antalyaspor sahaya ligdeki ilk 3 puanını almak, Beşiktaş ise yarıda kalan Galatasaray maçının ardından galibiyet alarak moral bulmak için çıkıyor.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen'in yanı sıra İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Filip Holosko, Michael Eneramo, Sezer Öztürk ve Uğur Boral 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. Ev sahibi takımda kadroda kaleci Fornezzi ve Deniz Barış yer almadı. Golcü futbolcu Milan Baroş ise yedek kulubesinde yer aldı.

Medical Park Antalyasporlu futbolcular sahaya "Kurban bereketi Kızılay'la yıl boyu sürsün" pankartıyla çıktı. İki takım taraftarları da karşılaşma öncesinde takımlarını tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

-Biliç, tribünden izledi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulununun Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç ceza verdiği Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç ise takımının başında sahaya çıkamadı. Tahkim kuruluna verdiği savunma da kabul edilmeyen Hırvat teknik adam, karşılaşmayı tribünden izledi. Bilic'in yerine yardımcısı Nikola Jurcevic takımı yönetecek.

Geçen yıl Beşiktaş'ın başında olan tecrübeli teknik adam Samet Aybaba ise bu yıl ilk defa eski takımına karşı mücadele etti. Aybaba, karşılaşma öncesinde Jurcevic ile tokalaşarak teknik adama başarılar diledi.

-Tribünler

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve özel güvenlik görevliler, geçen hafta oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olayları da gözönünde bulundurarak karşılaşma öncesinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Özel güvenlik görevlileri, "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" gereğince polis ekipleri sahte bilet ve grupların turnikelere zarar vererek stada girmelerinin önlenmesi için turnike önlerinde güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmada 800 emniyet personeli ile 600 özel güvenlik personeli görev aldı.

Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu. Siyah beyazlı taraftarlar futbolcularına sevgi gösterilerinde bulundu. Mediacal Park Antalyasporlu taraftarlar ise açık ve kapalı tribünü doldururken kale arkasında boşluklar bulunduğu gözlendi. Beşiktaşın taraftar grubu Çarşı'nın tirübüne "Yeter artık" pankartı asması dikkati çekti. Antalyasporlu taraftarlar ise takımların ligde hiç galibiyet alamamasına atıfta bulunarak "Sil başkan başlamak gerek bazen" pankartı astı.

Karşılaşmayı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer protokol tribününden izledi. Karşılaşmayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da takip etti.

-İki takım arasındaki maçlar

Medical Park Antalyaspor ile Beşiktaş lig tarihinde 37. kez karşı karşıya geldi. Daha önce yapılan 36 lig maçının 26'sını Beşiktaş, 3'ünü Antalyaspor kazandı, 7 karşılamada ise taraftarlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş'ın 81 golüne Akdeniz ekibi 31 gol ile yanıt verdi. Rakibiyle oynadığı son 11 maçı da kazanan siyah-beyazlılar son 20 maçtır da rakibine yenilmiyor.

Beşiktaş, rakibine en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998'de İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olmuştu.

Kaynak: AA