Artvin'de 'Amatör Spor Haftası' Kutlanıyor

Spor Genel Müdürlüğünün insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amacıyla ülke genelinde başlattığı "Amatör Spor Haftası" dolayısıyla Artvin'de kortej yürüyüşü düzenlendi.

Şehitlik Mezarlığı önünden başlayıp Artvin Halitpaşa Cami Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Sadettin Dağ, farklı spor dallarında faaliyet gösteren antrenör ve sporcular katıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından konuşma yapan Sadettin Dağ, Amatör Spor Haftası'nın tüm yurtta olduğu gibi Artvin'de de çeşitli branşlardaki yarışmalar ve spor aktiviteleri ile hafta boyunca kutlanacağını söyledi.

Türkiye genelinde ilk defa Amatör Spor Haftası'nın kutlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yetim ise farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aslında insanlarımız spor yapmak istiyor ama imkanlardan haberdar değiller. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve spor kulüplerimiz herkesin spor yapabileceği ortamlar oluşturmak, kişileri sporun herhangi bir dalıyla tanıştırmak ve spor yapmalarına imkan sağlamak için uğraş veriyor. İlimize son bir yılda ondan fazla antrenör atandı. Merkez ilçemizde 12-13 ayrı branşta spor yapabileceğiz mekan var hem de eğitici desteği sağlanmış durumda. Buradan bütün Artvinlileri spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya, eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum."

Konuşmaların ardından Artvin Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Amatör Spor Haftası boyunca Artvin'de tekvando, futbol, hentbol, masa tenisi, kort tenisi ve basketbol müsabakaları düzenlenecek.

Kaynak: AA