Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası

Karaman’da yapılan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası için bugün açılış seremonisi düzenlendi.

Müsabakaların yapıldığı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Salonu'nda gerçekleşen açılış seremonisine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türkiye Taekwonndo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, daire müdürleri, davetliler ile sporcular katıldı.

Sporcuların salona mehter marşı ile girmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu

Türkiye Taekwonndo Federasyonu Başkanı Metin Şahin burada yaptığı konuşmada, "Taekwonndo sporu bir ahlak sporudur. Bu sporun en büyük özelliği iyi insan olma projesi içindedir. Taekwonndo 2012 Londra Olimpiyatları'nda sizlerin ağabeyleri çok büyük başarılar elde etti. Onlar Türk milletinin bağrından çıkıp Londra’da İstiklal Marşı’nı okuttu ve Türk Bayrağını göndere çektirdi. Sizler de bugünkü çalışmalarınızla bundan 3-5 yıl sonra neden başaramayacaksınız. Onun için çalışmayı hiçbir zaman bırakmayacaksınız. Çünkü büyük başarılar küçük adımlarla başlar. Sizlerin içerisinden gelecekte çok büyük başarılı sporcuların çıkacağından eminim" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da, bu büyük organizasyonda spor salonunu ve tesislerini açan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine teşekkür etti. Son olarak konuşan Karaman Valisi Murat Koca ise, "Karaman’da taekwonndo branşında ilk kez bu büyüklükte bir organizasyon yapılmaktadır. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktayız. Siz değerli konuklarımızın turnuva boyunca ilimizden memnun kalacağınızı umuyor ve belleklerinizde Karaman ile ilgili iyi bir hatıra bırakabilmeyi ümit ediyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilmekte olan Taekwonndo Minikler Türkiye Şampiyonası'na 68 ilden bayan ve erkek olmak üzere toplam bin 930 sporcu katılmaktadır. Hakem, antrenör, idareci olarak yaklaşık 350 kişi ve teknik ekip ile sporcuların ailelerini de göz önünde bulundurduğumuzda yaklaşık 3 bin kişi ilimizin misafiridir" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Türkiye Taekwonndo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Karaman Valisi Murat Koca başta olmak üzere şampiyonaya destek olan kişi ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi verdi. Seremoninin sonunda ise dün kız ve erkeklerde yapılan müsabakalar sonrasında sıkletlerinde dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri Karaman Valisi Murat Koca ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA