Bayburt Valisi Ünlüer, Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, 2013 yılında uluslararası müsabakalarda dereceye giren Bayburtlu sporcuları ödüllendirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, müdürlük sporcuları ve antrenörleri ile Vali Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti.

Karakaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'ta sporun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti.

Karakaşoğlu, 11-13 Haziran'da Eskişehir'de yapılan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde görme engelli sporcu Sevda Kılınç'ın uzun atlamada 3.66'lık derecesiyle hem Türkiye rekorunu elde ettiğini hem de Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eder Karakaşoğlu, şunları söyledi:

"5-12 Haziran arasında Litvanya'da gerçekleştirilen 23. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sporcumuz Arif Ertem Ağır Siklet Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Yine 5-7 Temmuz arasında Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapılan Türkiye Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Karate Turnuvası'nda sporcumuz Mustafa Şahin 68 kiloda ikinci oldu. Sporcularımızdan 76 kilogramda Burhan Kıran ile 54 kilogramda Mustafa Mıcık da 28 Temmuz-5 Ağustos arasında İrlanda'nın Dublin kentinde yapılan Üst Minikler Avrupa Okullar Arası Boks Şampiyonası'nda Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Erzurum'da 23-25 Ağustos'ta gerçekleştirilen Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası'na katılan 76 kilogramda Emre Bayram ve 55 kilogramda Abdurrahman Gürbüz de kendi sıkletlerinde üçüncülük elde etti. 54 kilogramda 5-16 Eylül arasında Ukrayna'nın Kiev kentinde yapılan Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonası'na katılan sporcumuz Ahmet Mıcık ise dünya üçüncüsü olarak bizleri mutlu etti."

Sporculara çeşitli hediyeler vererek başarılarından dolayı kutlayan Vali Ünlüer, "Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah bundan sonra daha iyi başarılar elde edersiniz"" dedi.

Kaynak: AA