Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Sahaya Çıkamadılar

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kastamonuspor, oyuncularına lisans alamadığı için MKE Kırıkkalespor maçında sahaya çıkamayarak hükmen mağlup sayıldı.

Hasan Doğan Spor Tesisleri'ndeki maç öncesinde stada gelen ev sahibi taraftarlar, takımlarının kırmızı siyahlı formasını giyerek sahaya indi.

"Kırmızı siyahtır rengimiz, 47 yıllık sevgimiz" yazılı pankartla tribündekileri selamlayan taraftarlar, birlikte "Yönetim, bu takım senin eserin", "Biz Kastamonuluyuz", "Kastamonu, sen çok yaşa, canım feda olsun sana", "Hiçbir şeye değişmez senin sevgin" şeklinde tezahürat yaptı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolcularına lisans alamayan Kastamonuspor statü gereği sahaya çıkamadı, konuk ekip MKE Kırıkkalespor için seremoni yapıldı.

MKE Kırıkkalespor, seremoninin ardından deplasmandan 3-0 hükmen galip ayrıldı.

-Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Yazıcı

Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahada bulunmalarının sebebinin Kastamonuspor sevdası ve sevgisi olduğunu söyledi.

"Ne yazık ki görüyoruz, Kastamonuspor ne halde" diyen Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu canım çınarı kurutanlar... Burada yöneticileri bile yok. Alınları açık olsaydı, burada olurlardı. Kastamonuspor'un elinden kim tutacak, Kastamonuspor'u kim ayağa kaldıracak? 47 yıllık çınarı kuruttukları için hepsine lanet okuyoruz buradan. Biz senelerden beri bu takımın arkasındayız. 'Deplasman, kendi evimiz' demeden. Her zaman Kastamonuspor'un arkasındayız ama bu takımın elinden tutacak bir babayiğit yok. Kastamonuspor'un elinden tutacak bir babayiğit arıyoruz. Şu taraftara yazık. Lütfen birileri sesimizi duysun. Heyecandan söyleyecek bir şey bulamıyorum."

-"Bunun tek suçlusu biziz"

37 Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadettin Küçüktarakçı ise kimseye diyecek sözü olmadığını kaydederek, takımın düşmesinin sebebinin Kastamonu olduğunu savundu.

Birlik ve beraberlik içinde olunamaması nedeniyle bunları yaşadıklarını vurgulayan Küçüktarakçı, "İnşallah ileride birbirimizi sevmeyi öğreniriz. Ne zaman birbirimizi sevmeyi öğrenirsek o zaman Kastamonuspor bir yerlere gelir. Onun için şunu söylüyorum. Kastamonuspor inşallah ileride layık olduğu yere gelecek. Bunu zaman gösterecek. Bunun tek suçlusu biziz" ifadelerini kullandı.

Küçüktarakçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimisi 1. Lig'dedir, kimisi Süper Lig'dedir, kimisi de 3. ligdedir. Biz 47 seneden beri 3. Lig'deyiz. 3. Lig'de olmaktan da utanıyordum fakat şu anda 'keşke 3. Lig'de kalsaydık' diyoruz. Çünkü niye? Bugün amatör ligdeyiz. Amatör lige bile takımı çıkartamıyoruz. Yani şu şöyledir, at sahibine göre kişner. Her zaman bunu bilmek lazım."

Kaynak: AA