Avrupa’da İstediğini Alan Trabzonspor Lige Döndü

UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol deplasmanından istediğini alan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçına kilitlendi.

Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Trabzonspor, ilk sınavından 3 puan çıkardı. J Grubu mücadelesinde Kıbrıs Rum kesimi ekibi Apollon Limassol'a konuk olan Bordo-Mavililer, 1-0 yenik düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi. Ligde Karabükspor galibiyetin ardından Avrupa’da da 3 puan çıkaran Trabzonspor şimdi ise deplasmanda oynayacağı Kayserispor müsabakasından da 3 puan çıkartarak kötü günleri geride bırakmak istiyor.

DEPLASMANDA İLK GALİBİYETİNİ ALMAK İSTİYOR
Spor Toto Süper Lig’de 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçını kazanarak dış sahadaki ilk galibiyetini almak istiyor. Bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig’de dış sahada oynadığı Beşiktaş maçını 2-0 ve Akhisar Belediyespor maçını ise 3-0 kaybetmişti. Karadeniz ekibi, ligde Karabükspor, Avrupa’da ise Apollon Limassol maçlarıyla yakaladığı olumlu havayı Kayserispor maçıyla sürdürmenin planlarını yapıyor.

AKÇAY, “TOPU HIZLI OYNAMAK BİZİM SİSTEMİMİZ”
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, iç sahaya ve dış sahaya göre farklı oyun sistemleri bulunduğunu belirterek, “İki tane taktiksel yayımız var. Bir tanesi deplasman için bir tanesi iç saha için kullandığımız hayali yay var. Deplasmanda göre oyunumuz farklı iç sahaya göre farklı. Oyunu direk oynadığımız için kontrollü oynayıp hızlı oynamakla ilgili bir sistemimiz var” dedi
Akçay, UEFA Avrupa Liginde elde edilen Apollon Limassol galibiyetinin moral değerlerini yükseltirken takımda bunun bir rahatlama ortamı oluşturmaması adına işi sıkı tutuyor. Bu konuda Basingwa, Malouda ve Zokora gibi tecrübeli isimlerden destek alan tecrübeli teknik adam oyuncularına önlerinde aşmaları gerek uzun bir yol olduğunu vurgulayarak, Kayserispor maçının kendileri açısında önlerini görme adına büyük bir önem taşıdığını belirtiyor.

YOLCULUK YARIN
Trabzonspor, Spor Toto Süper Liginin 5.haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçı için yarın Kayseriye gidecek. 22 Eylül Pazar günü özel bir uçak ile saat 16.55’de Trabzon’dan Kayseri'ye gidecek olan Bordo-Mavililer, 23 Eylül Pazartesi günü oynanacak olan maç sonrası saat 23.50’de Trabzon dönecek.

Kaynak: İHA