Tarsus İdman Yurdu Sezon Açılışını Şehir Stadında Yaptı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu, 2013-2014 sezonun açılışını Şehir Stadında yapılan törenle açtı.

Akdeniz Oyunları kapsamında tadilattan geçirilen ve ışıklandırılan Tarsus Şehir Stadı’nda akşam gerçekleştirilen sezon açılış töreninde konuşan Tarsus İdman Yurdu Kulübü Başkanı İsmail Akdağcık, “91 yıllık mazisi olan kulübümüzün sezon açılışı ve Tarsus’ta ilk gece maçını Şehir Stadyumunda İskenderun Demirçelik Spor ile yapmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Geçen yıl istedikleri başarıyı yakalamadıklarını söyleyen Tarsus İdman Yurdu Başkanı İsmail Akdağcık, “Bizimle çalışmak istemeyen ve takıma verdikleri katkılardan memnun olmadığımız futbolcularla yollarımızı ayırdık. Bu sezon oynayacağımız Beyaz Grupta birçok takımın şampiyonluğa oynayacağını düşünürsek çok kaliteli ve zevkli maçlar olacağını bizde bu takımlara mücadele ederek başarılı olacağımız inancımız tamdır. Son günlerde kaybettiğimiz, maçlarımızın sempatik amigosu Hasan Uyanık ve iki gün önce vefat eden eski milli atlet, Tarsus İdman Yurdu sporcusu ve aynı zamanda eski yöneticisi Hasan Ülkü abimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Tarsus İdman Yurdu camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı ve TİY Onursal Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 20 yıllık görev süreleri boyunca takıma birçok tesis kazandırdıklarını belirterek, “Tarsus İdman Yurdu daha iyi tesislere, daha iyi yerlere layıktır. Umarım önümüzdeki dönem bunlar olur” dedi.

Sporun dostluk, kardeşlik olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bir kentte yaşıyorsanız, o kentte yaşayanların ortak paydası takımlarıdır. İşte Cumhuriyetle yaşıt olan Tarsus İdman Yurdu’muzda bizlerin, bu kentte yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Umarım kulübümüz her kesimden destek görür ve arzu ettiğimiz noktalara gelir” diye konuştu.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer ise “Tarsus geçmişi, doğası, insanı ile müstesna ve özel bir kenttir. İşte böylesine özel bir kentin tek takımı Tarsus İdman Yurdu’dur. Tarsus İdman Yurdu’nun desteklenmeye ihtiyacı var. Arzu ediyorum bu sezon takımımız gerekli desteği görür ve istediği başarıyı yakalar” dedi.

Oyuncuların ve teknik ekibin tek tek tanıtıldığı törende Tarsuslu ses sanatçısı Yahya Doray sahne alarak, birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Ardından ise Tarsus İdman Yurdu tarihinde ilk kez Şehir Stadı’nda İskenderun Demirçelik Spor ile bir hazırlık maçı yaptı.

İlk yarıyı TİY 1-0 önde kapattı. Maç 4-1 TİY lehine sona erdi.

Kaynak: İHA