Bursaspor-beşiktaş Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş karşısında haklı bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, bundan sonraki maçlar için dersler çıkaracaklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, istediğini sahaya yansıtan oyuncular önünde saygıyla eğildiğini anlatarak, "Kesinlikle hak ettiğimiz bir galibiyet. 3-0 kazanılan maçtan sonra söylemek aptalca gelebilir ama. Çok daha fazla atabilirdik. Oyuncularım istediklerimi harfiyle yerine getirdiler. Onların önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Christop Daum, takım olarak istedikleri planı sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Bugün haklı bir mağlubiyet aldık. Beşiktaş bizden her alanda ve pozisyonda bizden daha iyiydi. Birebirlerde ve ceza sahası içinde bizden daha iyilerdi. Takımımız elinden geleni yaptı. Her şeyin kötü olduğunu söyleyemem. Ama Beşiktaş'ın yaptığı pres ve baskıdan kurtulamadık. Bu maçtan dersimizi alacağız. Daha iyi ve çabuk oynamak için çalışacağız. Antrenmanlara daha iyi çalışacağız. Bugün yaptığımız hataların daha fazla üzerinde duracağız. Kazım Kazım'ın oyuna girmesiyle biraz baskı kurduk. Ama yeterli olmadı. Bunu sürdürmeliyiz. İki duran toptan gol yedik. Orada daha dikkatli olmamız gerekiyor. Benim takımım bu mağlubiyetten ders alarak, daha fazla mücadelesini sürdürecek" açıklamalarında bulundu.

"KENETLENMEMİZ GEREK"
Daum, takım olarak zamana ihtiyaçlarının olduğunu kaydederek, "6 hafta sonra emeğimizin karşılığını alacağız. Galatasaray ve Antalyaspor maçındaki mücadeleyi sahaya yansıtamadık. Böyle maçlarda mutlaka kenetlenmemiz gerek. Bursasporlu olduğumuzu göstermeliyiz" dedi.

"TARAFTARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"
Bursasporlu Yasin Pehlivan, tüm hafta Beşiktaş maçı için iyi çalıştıklarını ifade ederek, "Bu mağlubiyeti hiç aklımıza getirmedik. Tüm hafta bu maça konsantre olduk. Hiç beklediğimiz oyun oynadık. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Haftaya oynanacak Çaykur Rizespor maçını kazanacarak, telafi edeceğiz" dedi.

Bursasporlu Civelli, ellerinden geleni yapmalarına rağmen Beşiktaş karşısında bu şekilde kaybetmenin kendilerini üzdüğünü belirtti.

BİLİC: "3-0'DAN SONRA APTALCA GELEBİLİR, ÇOK FAZLA ATABİLİRDİK"
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu akşam harika bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Bir taraftan çok zor, bir taraftan çok iyi atmosferde oynadık. Dolu tribünler önünde böylesine zor atmosferde oynamak dezajantaj gibi görünebilir. Bu aynı zamanda oyuncular için iyi bir unsur olabilir. Bu bir futbolcu için zevk vericidir. Ben futbolcularıma maç öncesinde bu atmosferin tadını çıkartmalarını istedik. İstediklerimi harfiyle yerine getirdiler. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Ellerinde gelenin en iyisini yaptılar. Her şeylerini ortaya koyarak mücadele ettiler. Bizim açımızdan güzel bir maçtı. Taraftarlarımız bu galibiyeti şahitlik etseler daha iyi olurdu. Kesinlikle hak ettiğimiz bir galibiyet. 3-0 kazanılan maçtan sonra söylemek aptalca gelebilir ama. Çok daha fazla atabilirdik" açıklamalarında bulundu.

"OYUNUN HER YÖNÜNDE RAKİBE EGEMENLİK KURDUK"
Karşılaşmanın her yönüyle sahada egemen olan taraf olduklarını belirten Bilic, konuşmalarına şu şekilde devam etti:
"Galatasaray maçı hakkında konuşmak istemiyorum. Oyuncularımız burada takdire değer bir performans sergilediler. Sadece pas değil, oyunun tüm yönlerini futbolcularımız sahaya yansıttı. Bursaspor'un oyun stilini çok iyi analiz ettik. Rakipten önde baskı yedikleri zaman bocalayabiliyor. Biz de bu yüzden bumun üzerine odaklandık. Bu planı kusursuz bir şekilde işleyen oyuncularımız bunu başardı. Maçın ilk dakikasında bir penaltı pozisyonu vardı. İkinci yarıda da penaltı bir pozisyonda penaltı çalınabilirdi. Bursaspor'un az atağı vardı. Oyunun her yönüyle rakibe egemenlik kurarak, kazanmayı başardık."

“OĞUZHAN'IN SAKATLIĞI UZUN SÜRERSE DARBE OLUR”
Oğuzhan'ın harika bir oyuncu olduğunu ifade eden Bilic, "Gerek toplu gerek topsuz oyunuyla bu akşam çok iyi oynadı. Sakatlığıyla ilgili ayrıntıları bilmiyorum. Ama Galatasaray maçında ona şans verebiliriz. Yarın doktorla görüşerek durumunu kesinleştireceğiz. Uzun sürecek bir sakatlık sürerse bizim için darbe olur. Ligin ilk maçına Trabzonspor maçında kenardan gelen oyuncular oyunun kaderini değiştirdiler. Kayserispor ve Tromso maçında da böyle oldu. Bu akşam da bunu gördük. Sakatlığın uzun sürmemesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK KONUŞMAK DAHA ERKEN"
Şampiyonluk konusunda konuşmanın erken olduğunu söyleyen Bilic, şöyle devam etti:
"Keşke bu maç ligin son maçı olsaydı, biz de şampiyonluğu kutlamış olsaydık. Ama ne yazık ki şampiyonluk için çok erken. Ligin 4 haftasını çok iyi geçirdik. Lider durumundayız. Bu liderlik bizim için çok anlamlı. 4 maçı da dolu dolu oynayarak kazandık. Aldığımız galibiyetler oyunun büyük bir bölümünde egemenlik kurduk. Bu dikkatimizi korumak istiyoruz. Her seferinde bir sonraki maçtan daha fazla çalıştık" açıklamalarında bulundu.

"GALİBİYETLERE ALIŞTIK"
Beşiktaşlı Olcay, takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, "Öncelikle takımı kutluyorum. Çok iyi mücadele ettik. Galibiyetler alışkanlık oldu. Buna devam etmek istiyoruz. Bu galibiyeti taraftarlarımıza hediye ediyoruz. Bu maçı unutup, haftaya oynanacak olan Galatasaray maçına odaklanacağız" dedi.

Siyah Beyazlı futbolcu Motta, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarının genellikle zorlu geçtiğini ifade ederek, 3 puan almanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak: İHA