Manisaspor-şanlıurfaspor Maçından Gol Sesi Çıkmadı

PTT 1. Lig’in ikinci haftasında Manisaspor sahasında ağırladığı Şanlıurfaspor ile golsüz berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, “Sezonun ikinci maçının oynadık. Haftanın en zorlu maçlarını oynadık. İlk hafta ve ikinci hafta oynadığımız oyundan memnunum. Ligin ilk haftalarında skorlar böyle gelişebiliyor. Biliyorum ki haftalar ilerledikçe, kondisyon süremiz arttıkça skorumuzun geleceğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıldan çok daha kaliteli ve inançlı oyuncularımız var. Maçın son anına kadar galip gelmek için oynadık. İlk yarıda daha iyi oynadık fakat üretken olamadık. İkinci yarıda biraz daha önde top tutabilsek sonuca ulaşabilirdik. Sonuçta buradan bir puan ile ayrıldık. Manisaspor taraftarının göstermiş olduğu olumlu elektrikten dolayı teşekkür ediyorum. Bu takımda gelecekte ülke futboluna damga vuracak futbolcular var. Puan kayıpları yaşıyoruz ama bunlar telafi edilmeyecek puanlar değil. Yarından itibaren Adana maçına hazırlanacağız umarım oradan galibiyet ile ayrılacağız” dedi.

Maçın dışında hedefleri hakkında konuşan Manisasporlu oyuncu Bekir Yılmaz, “Bizim hedeflerimiz var. Geçtiğimiz yıl takımımız final oynadı. Bu takımdan 2-3 arkadaşımız ayrıldı. Onların yerine 2-3 kaliteli oyuncular geldik Artık bayrağı bir adım ileriye taşıyıp direk çıkmak istiyoruz. Herkes şampiyonluğa odaklandı. Güzel birlikte ve sistem ile çalışıyoruz. Biz saha içerisinde ne kadar özveri ile çalışıyorsak, Manisa’nın önde gelenlerinde de maddi manevi destek istiyoruz. Bizim tempolu oyunumuza bir şeyler engel oluyor. Her şey sahada bitmiyor. Ben sadece destek istiyorum. Manevi olarak arkamızda destek olduklarını hissettirsinler biz her şeyi yapacağız. Bunun sözünü veriyorum” diye konuştu.

Manisaspor’un yeni transferlerinden Umut Sözen ise çok kaliteli bir takıma geldiğini dile getirerek, maçı değerlendirdi. Sözen, “Oyuna iyi başlamıştık. Top genelde bizdeydi. İkinci yarının sonlarında tekrar biz öne geçme çabası içerisindeyken kırmızı kart yedik. Bu kez bir puana razı olduk. Olsun bu ligde her puan çok önemlidir” dedi.

ŞANLIURFASPOR CEPHESİ
Manisa’ya kazanmak için geldiklerini dile getiren Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, “Buraya kazanmak için gelmiştik. Kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Oyuna kötü başladık. Bir devre boyunca hiç pozisyon vermememize rağmen topa sahip olamadık. İkinci yarıda ufak bir değişiklik yaptık. Sercan’ın oyuna girmesiyle topa daha fazla sahip olduk. 3-4 tane net pozisyon yakaladık fakat atamadık. Her geçen hafta daha iyiye gidiyoruz. İçeride Kahramanmaraş galibiyetiyle seriye başlayacağız. İkinci yarının bir kısmından memnunum. İlk yarıdan asla memnun değilim. Biz daha kaliteli oynamalıyız. Kaliteli arkadaşlara sahibiz. Sevindirici bir gelişme var. Kaybetmeyi sevmeyen bir takım olmaya başlıyoruz. Önümüzdeki hafta kazanıp seyircimize mutluluk yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfaspor’un yıldız oyuncusu Sercan Yıldırım ise “Bugün kazanmak istiyorduk. İlk hafta beraber bitmişti maçımız. Buradan 3 puan ile ayrılmak istiyorduk ama olmadı. Futbolun içerisinde var olan şeyler. İlk yarı öne doğru ataklarımızı Manisaspor çok iyi engelledi. Onları da kutluyorum. Güzel bir takımız ve inanıyorum ki sezon sonunda gülen taraf biz olacağız” dedi.

Mikic ile girdiği pozisyon sonrası rakibinin kırmızı kart görmesiyle ilgili konuşan Sercan Yıldırım, “İkimiz ikili mücadeleye girdiğimizde Mikic yere düştü. Bende dengemi kaybederek onun üzerine düştüm. O da kendisine darbe vurduğumu sandı. Bunun üzerine de tabanıyla vurunca dizime geldi. Hakemin kararının doğru buluyorum” diye konuştu.

Yeni kurulan bir ekip olduklarını kaydeden Şanlıurfasporlu oyuncu İsmail Haktan Odabaşı, “Biz yeni kurulan bir ekibiz. Sezonun başında şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Bugün her iki takımı da kutluyorum. Tribünlerdekilere iyi bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. İkinci yarıda güzel pozisyonlarımız vardı fakat değerlendiremedik. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Buralara kadar gelen taraftarlarımıza ada teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA