Sarıkamış'ta Yaz Spor Okulları Açıldı

KARS - Sarıkamış ilçesinde yaz spor okulları düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen, törende yaptığı konuşmada, salonu dolduran çocukların ışık saçtığını belirterek, bu tablonun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İlçede yalnızca kayak sporu değil diğer branşlarda da başarılı sporcuların yetiştiğine dikkati çeken Özbilen, "Bizlerin bütün yatırımları sizler için. Sizler gibi bir zamanlar çocuk olan dedeleriniz, amcalarınız şu anda Türkiye'nin birçok kayak merkezinde kayak hocalığı yapıyor. Sarıkamış boş bir yer değil. Burada her zaman güzel ahlaklı yetenekli insanlar yetişmiştir" dedi.

Özbilen, bütün branşlarda başarılı olabilmeleri için kaymakamlık, belediye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak çocuklara maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak da amaçlarının ülkeye akıllı ve dinamik gençler yetiştirmek olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sarıkamış gibi şehitler diyarı ve turizm cenneti olan bir ilçede başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kaymakamlık ve belediyemiz bütün çalışmalarımıza tam destek veriyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sporla iç içe sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak bizim görevimizdir."

Konuşmaların ardından Özbilen, yaz spor okullarına başlayan çocuklara çeşitli hediyeler verirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen tişörtler de dağıtıldı.

Yaz spor okullarında 5-18 yaş arası yaklaşık 300 sporcu, masa tenisi, kort tenisi, voleybol, basketbol, jimnastik dalında haftada 6 gün eğitim alacak.

Kaynak: AA