Türkiye - Fransa Maçının Ardından

Samsun’da oynanan U-20 Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda grup maçlarının ardından F grubunda mücadele eden Türkiye rakibi Fransa’yı 38-32 yenerek çeyrek finalde rakibi Slovakya oldu.

Maçın ardından teknik direktör ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maç hakkında değerlendirmede bulunan Ümit Kızlar Basketbol Milli Takım Antrenörü Aziz Akkaya, “Biz çok zor bir grupta kaldık ve çok yıprandık. Ama çapraz eşleşmede Slovakya ile eşleştik. Önemli olan Cuma günü seyircinin yeni Yaşar Doğu Spor Salonuna gelip bizi desteklemesidir. Biz şampiyon olmak istiyorsak herkesi yenmek zorundayız. Bir mağlubiyet aldık. Önemli olan mağlubiyetten sonra ayağa kalkmaktı ve takımımız bunu başardı. Dün akşam çocukların hiçbiri uyumadı ve çok üzüldüler. Bundan sonra telafisi olmayan maçları oynayacağız ve bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Bu kadar az sayı olmasının sebebi iki takımda birbirini çok iyi tanıyor. Biz Fransa ile üçüncü maçımızı oynadık. Fransa kadın basketbolda bir ekol. Bizde 3 kere karşılaştığımız Fransa’yı üçünde de yenebiliyorsak bizde ekol olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Milli oyuncu Pelin Bilgiç, “Burada hedefimiz şampiyon olmak. Bunun için adım adım düşünmek gerekiyor. Her maçı kazanmak istiyoruz. Bundan sonraki maçları da kazanacağız. Önümüzde çok önemli 3 maç var. Onları da kazanmak istiyoruz. Hedefimizden şaşmayacağız. Gruptan birinci çıkabilirdik ama ikincilik de çok kötü değil” diye konuştu.

Kaynak: İHA