Yalova Futbolu Masaya Yatırıldı

TÜFAD Yalova Şubesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen TÜFAD Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova futbolu masaya yatırıldı.

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan seminerde 2012-2013 futbol sezonu değerlendirildi. Seminere TÜFAD Yalova Şubesi Başkanı Mütahir Özliman, ASKF İl Başkan Yardımcısı Ahmet Silahtaroğlu, Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz, İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şube Başkanı ve Ulusal Hakem Sefa Demir ile Futbol Saha Komiserleri Derneği İl Başkanı Şaban Ok panelist olarak katılarak antrenörlerin sorularına yanıt verdiler.2012-2013 futbol sezonunun değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

Yalova’da futbolun gelişim kaydetmediğini ve geriye gittiğini belirten TÜFAD Yalova Şube Başkanı Mütahir Özliman, “Yaklaşık olarak 28 yıldır Türkiye Şampiyonalarına katılıp da tur atlayan takımımız yok. Yaş gruplarında ise sadece 5-6 tane takımımız bu başarıyı gösterdi. Yalova’da futbol hep aynı ve değişmiyor. Neden başarılı olunmuyor, kendi içimizde bunlar tartışılmalı, değerlendirilmeli ve masaya yatırılmalıdır yoksa uzun yıllar daha başarıya aç kalacağız. Siyasilerimizin, iş adamlarımızın, kurumlarımızın bu konuda gereken desteği sağlamaları gerekmektedir. Yalova’da maalesef tesis anlamında da gereken noktaya ulaşamadık ve buda başarısızlığın en büyük nedenlerinden bir tanesi olarak göze çarpıyor. 2012-2013 sezonuyla ilgili ekstra söylenecek çok fazla bir şey yok” şeklinde konuştu.

TÜFAD Yalova Şube Başkanı Mütahir Özliman’ın konuşmasının ardından Yalova’da ki futbolun patronları seminere katılan antrenörlerin sorularını yanıtladılar.

Kaynak: İHA