Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası Şırnak'ta Başladı

ŞIRNAK - Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası Şırnak'ta başladı.

Şırnak Spor Salonu'nda yapılan ve 7 gün sürecek şampiyona için 59 ilden 510 sporcu, antrenörler, hakemler ve federasyon görevlileri kente geldi. Açılış seronomisinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Şırnak Halk Oyunları ekibi yöreye özgü oyunlarını sergiledi.

-''Çözüm sürecine destek için şampiyonayı Şırnak'ta düzenliyoruz''

Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Sarıkabak, yaptığı konuşmada, Şırnak'ta olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şampiyonayı Şırnak'ta düzenlemelerindeki amacın çözüm sürecine destek olmak olduğunu söyledi.

Sarıkabak, iyi mücadele etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, İçel'deki Akdeniz Oyunları'nda bulunması nedeniyle Şırnak'a gelemedi. Şampiyonaya 59 ilden toplam 510 sporcu katılıyor. Federasyon olarak çözüm sürecine destek olmak, dostluk, barış ve kardeşlik ruhunu pekiştirmek amacıyla şampiyonayı Şırnak'ta düzenledik. Bu güzel şehirde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş da şampiyona için kente gelen sporcu, antrenör ve hakemleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Baydaş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların Şırnak'ı haberlerdeki gibi değil de güzellikleri ile tanıyacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Şampiyonanın ilimizde yapılması bizim için önemli bir hadise. Boks sporu dövüşe dayalı bir branş olmasına rağmen, fair play ruhuyla yapıldığı zaman kavganın da güzelliğe dönüştüğünün bir ifadesi olduğunu düşünüyorum. Tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve hakemlerimizi ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların başarıyla geçmesini temenni ediyorum."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç ise çözüm sürecinde Şırnak'ta böyle bir etkinliğin yapılıyor olmasının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, bunun "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nin hedefine ulaşacağının en büyük göstergesi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından eleme müsabakalarına geçildi.

Şampiyona 4 Temmuz'da yapılacak madalya töreninin ardından sona erecek.

Kaynak: AA