Nur Tatar : "İstiklal Marşı'nı okuttuğum için çok mutluyum"

MERSİN - Tekvando kadınlar 67 kiloda altın madalya kazanan Nur Tatar, "İstiklal Marşı'nı okuttuğum için çok mutluyum" dedi.

17. Akdeniz Oyunları'nda 67 kilo kadınlar tekvandoda rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi olan olimpiyat ikincisi milli sporcu Nur Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği şampiyonluktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ev sahibi olduğumuz oyunlarda şampiyon olduğum ve İstiklal Marşı'nı okuttuğum için çok mutluyum. Bugünü 1 altın, 2 bronz madalya ile kapattık. Elde ettiğim bu şampiyonluğu tüm Türkiye'ye armağan ediyorum" diye konuştu.

Şampiyonluk maçının ardından tribündeki seyircilerle mutluluğunu paylaşan Nur, "Çok güzel bir duyguydu. Seyircilerin duaları eşliğinde çok güzel yarıştık. Ringde savaşarak kazandık. İnşallah bundan sonraki maçlarda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederiz" şeklinde konuştu.

-Şahin: "Nur, çok açık farkla ve teknik üstünlükle maçlarını kazandı"

Türkiye Milli Tekvando Takımı Antrenörü Ali Şahin, altın madalya kazanan Nur Tatar'ın, elde ettiği şampiyonlukla ileride daha iyi başarılara imza atacağını gösterdiğini söyledi.

Şahin, Akdeniz Oyunları'nın, olimpiyat ikincisi sporcu için önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra burası Nur için önemli organizasyonlardan biriydi. Burada da kendi performansını korudu. İleride daha başarılı maçlara imza atacağını gösterdi. Buradaki rakipleri de çok önemliydi. Tekvandoda bazen milimetrik puanlar oluyor. Kazanmak ve kaybetmek an meselesiyken Nur, çok açık farkla ve teknik üstünlükle maçlarını kazandı. Bundan sonra da başarılarına devam edecek" şeklinde konuştu.

Milli takım olarak Akdeniz Oyunları'nda çok iyi karşılaşmalar çıkardıklarını anlatan deneyimli antrenör, "Takımımız gayet başarılı. İyi müsabakalar yapıyoruz ama ufak nüans ve hatalarla giden bazı maçlar var. O hatalarımızı tamir ederek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA