Altın Kemer Sahibi Güreşçi Ahmet Taşçı'dan Kırkpınar Projesi

Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Taşçı, Kırkpınar’da son 10 yılda alınan bazı kararların, ata sporu güreşin seyir zevkini bozduğunu ifade ederek, “Bu yılki güreşlerden sonra Kırkpınar’ı özüne çevirmek için bazı köklü kararlar alacağız” dedi.

Kırkpınar’ın efsanevi güreşçilerinden Altın Kemer sahibi Ahmet Taşçı, beraberindeki Yağlı Güreş Komitesi Üyeleri ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti. Yakalaşan Kırkpınar Güreşleri öncesi karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ikili, önümüzdeki yıl yağlı güreşlerle ilgili radikal kararlar alınacağını belirtti.

Ziyarette konuşan Taşçı, bu yılki güreşlerde geçen yılın kurallarının geçerli olacağını ancak bu yıldan sonra Kırkpınar’la ilgili çok köklü radikal kararalar alınacağını söyledi.

Alınan kararların, Kırkpınar’ın özüne ve tarihine uygun olacağını kaydeden Taşçı, şunları söyledi:
“Edirne Yağlı Güreş’in olimpiyatları. Biz de bunu göz ona layık bir şekilde çalışmalar yapacağız. Alacağımız kararlar yağlı güreşin özü ile ilgili. Geçmişinde alınan kararlar olacak. Biz bir değişiklik yapmayacağız sadece özüne döndürmek için çalışmalar yapacağız. Son 10 yılda karışık kurallarla ata sporunun seyir zevkini kaybettirildi. Puanlama ve süre sistemleriyle hem seyirci hem de sporcu muzdarip oldu. Hem seyirciyi hem pehlivanları mağdur etmenden yeni kararlar geliştireceğiz.”
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise komite üyeleri ile Kırkpınar’ı daha iyi nasıl yapabileceklerini görüşeceklerini kaydederek, “Burada amaç yarış değil, işbirliği. Federasyonla ilgili bazı ufak ters anlaşmalar vardı onların hepsini aştık. Artık, Türk güreşinin 25 yıl sonra bile iyi olması için birtakım çalışmalar yapacağız. Güreşle ilgili süre ve puanlama konularını görüşeceğiz. Hepimizin hedefi Türk yağlı güreşini bir adım ileri götürmek” dedi.

Sedefçi, komite üyeleri ile altın puan, puanlama, güreş süresi gibi konular hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA