Banvit Yarı Final Hazırlıklarını Sürdürüyor

Beko Basketbol Ligi Play-off mücadelesinde Beşiktaş'ı 2-0 yenerek yarı finale yükselen Banvit, yarı final mücadelesinde karşı karşıya geleceği Anadolu Efes karşılaşması için hazırlıklarını Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda sürdürüyor.

İlki 26 Mayıs tarihinde, İstanbul Darrüşafaka Ayhan Şehenk Spor Salonu'nda oynanacak olan ilk karşılaşma öncesinde hazırlıklarını Bandırma'da sürdüren, Banvit koçu Orhun Ene, Anadolu Efes karşılaşması öncesinde İHA'ya yaptığı açıklamada, kendileri açısından ilk karşılaşmanın Bandırma'da olmasını istediklerini söyledi

Ene, kendi sahalarında oynamanın avantajlı olduğunu ifade ederek, "Bunun bir dezavantaj olduğunu söylemek yanlış olur. Biz üç maçı kendi sahamızda oynamak isterdik. Baktığımız da iki takımda diğer gruptaki karşılaşmalara oranla seyirci baskısı düşünüldüğünde Efes'in bu kadar yoğun bir atmosferi ve seyirci baskısı olmadığı için diğer grupta oynanan karşılaşmalara oranla daha şanslıyız" dedi.

Efes karşılaşması öncesinde takımın son durumu hakkında açıklamalarda da bulunan Ene, Erolcan'ın yaklaşık iki ay süren sakatlık döneminin ardından takım ile birlikte çalışmalara başladığını, Şafak'ın sakatlığının olduğunu durumunun maç öncesinde belli olacağını belirterek, "Biz ciddi bir rakip olan Beşiktaş ile oynadık. Seriyi 2-0 geçerek üçüncü maça bırakmadığımız için hem moral olarak hende fizik olarak maça hazırız" şeklinde konuştu.

"BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ"
Yeni sezon için Olin Edirne takımı ile görüştüğü yönündeki iddialara da yanıt veren Ene, kendilerinin işlerini yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Bunlar daha önceki senelerde de oluyordu. Bu aşamada takımlar kurulmaya başlanıyor. Ben neden olur irdelemiyorum ama benim bakış açım şudur; Kendi kulübümde geçen sene son 30 saniyede maçı kaybederek final şansını da kaybettik. O anlamda bizim tek konsantrasyonumuz sezon içerisinde çok iyi oynadığımız dönemler de oldu. Türkiye ve Avrupa'da 14-13 tane maçlar yaptık. Sonunda da bazlı maçları kaybettik. Bütün çalışmalarımızı konsantrasyonumuzu Play-off'da başarılı olmak istiyoruz. Hedefimiz final oynamak veya çeyrek finali geçmek değil biz şampiyon olmak istiyoruz. Kupa almak istiyoruz. Bu anlamda da benim de bazı teklifler aldığım konuşulup söyleniyor. Benimle de gelip bu konuyu konuştular ama benim ve takımımın tüm konsantrasyonu finale çıkarak şampiyon olmak. Bu her spor dalında doğal, ama bunlar bizim gibi profesyonel insanları etkileyecek şeyler değil. Bizim bir görevimiz var. Bu görev de Play-off'un son maçından sonra sona erecek. O ana kadar da bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA