İlhan Cavcav: 'Yüksek Şekeri Mustafa Eraslan'ın Tavsiyeleriyle Kontrol Altına Aldım'

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Yüksek şekeri Mustafa Eraslan'ın tavsiyeleriyle kontrol altına aldım. Devlet, Dr. Mustafa Eraslan'a destek olmalı“ dedi.

Dr. Mustafa Eraslan ve ekibinin formülize ettiği bitkisel gıda takviyeleri, Türkiye’de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Dr. Eraslan’ın formülleri ve tavsiyeleriyle sağlığına kavuşanlardan biri de, Türk Futbolunun efsanevi isimlerinden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav oldu. Yaklaşık 15 yıldır yüksek şekerle mücadele ettiğini belirten Cavcav, "Ben de yaklaşık 15 yıldır şeker illeti var. Allah kimsenin başına vermesin. Doktorlara gittim, hastaneye yattım, maalesef düşüremedim şekeri. Birgün televizyonda sevgili Mustafa Eraslan hocamızı izledim. Sonra 2 defa daha izledim. Tam da benim rahatsızlığımdan bahsediyordu. Tavsiyelerini yerine getirdim. Çok enteresandır 180, 200, 220, 270 gelen şekerim 90, 82, 110 seviyelerinde çıkmaya başladı.

Tansiyonum da şuanda 14 - 13 seviyesinde. Ben şu anda sevgili hocamın formüllerini önüme kim gelirse herkese sağlık bulsun diye tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"BENİM HİÇ KİMSEDEN BİR ÇIKARIM YOK“
"Huzurlarınızda sevgili Eraslan'a bu ülkeye olan hizmetinden dolayı hakikaten teşekkür ediyorum" diyen İlhan Cavcav "Benim hiç kimseden bir çıkarım yok. Dolayısıyla 78 yaşında bir insan olarak Mustafa Hoca’mızın bu tavsiyelerine her arkadaşımızın uymasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DEVLET MUSTAFA ERASLAN'A DESTEK OLMALI"
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav devletten de Mustafa Eraslan'ın bilimsel çalışmalarına destek olmasını istedi. Cavcav, "Ben şuanda eskisine nazaran çok daha iyiyim. Hatta arkadaşlarım bana ‚sen gençleştin mi‘ diye soruyor. Ben de diyorum ki gençleştim, 78 yaşına girdim. Dolayısıyla ben çok memnunum ve herkese de bu formülleri kullanmasını özellikle tavsiye ediyorum. Mustafa Eraslan hocama da bir defa daha saygı ve sevgilerimi iletirken, devletimizin de buna ön ayak olarak Mustafa Hocamız’ın önünü açmasını, sayın devlet büyüklerimizden de özellikle rica ediyorum. Tıp alemine de Eraslan hocayı kendilerine örnek almalarını tavsiye ediyorum" dedi.

ALMANYA, KİBARLI PANAX'A YARDIMCI ÜRÜN ONAYI VERDİ
Dr. Mustafa Eraslan ve ekibi tarafından formülize edilen bitkisel gıda takviyeleri Türkiye'nin yanısıra Avrupa'da büyük ilgi odağı oldu.

Türkiye'de milyonlarca insanın kullandığı ‘Kibarlı Panax’, Almanya'da gıda takviyelerinin bileşenlerini incelemek ve sağlık beyanına izin vermekle görevli Bilim Komisyonu tarafından, "Damar tıkanıklığına karşı ve damar tıkanıklığının sebep olduğu risklere karşı yardımcı ürün" olarak onaylandı. Bu onayın ardından Almanya Gıda ve Tarım Bakanlığı da, Kibarlı Panax'ın OTC gıda takviyesi olarak üretilip satılmasına izin verdi.

ÖLÜMLERİN YÜZDE 50’Sİ KALP VE DAMAR RAHATSIZLIKLARINDAN
Kalp, damar ve şeker hastalıklarında son yıllarda ürküten bir artış yaşanıyor. Yapılan araştırmalara göre dünyadaki ölümlerin yüzde 50'ye yakını sadece kalp ve damar rahatsızlıkları sonucu gerçekleşiyor.

Uzmanlara göre sağlıksız beslenme, gıda maddelerinin doğallığının bozulması ve hareketsiz yaşam bu durumun en önemli sebepleri arasında.

Kaynak: İHA