Yıldızlar Futbol Şampiyonası Sona Erdi

Kastamonu’da düzenlenen Okullu Yıldızlar Futbol Türkiye Şampiyonası’nda kupalar sahiplerini buldu.

Kastamonulu futbolseverlerinde ilgi gösterdiği şampiyonada Hasan Doğan Spor Tesisi’nde oynanan final maçları adeta nefesleri kesti.

Kızlar kategorisinde Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Samsun Ayvancık Mustafa Üstündağ YİBO arasındaki şampiyonluk maçının normal süresi 0-0 golsüz berabere tamamlandı. Seri penaltı atışlarında Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na 2-1 üstünlük sağlayan Samsun Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO şampiyonluk kupasını havaya kaldıran ekip oldu. Kızlar üçüncülük maçında ise İstanbul Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu’nu 3-1’lik skorla geçen Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Erkekler kategorisinde ise Çanakkale Barbaros Hayretin Paşa Ortaokulu ile Bursa Peyami Safa Ortaokulu arasında oynanan çekişmeli maçı Çanakkale temsilcisi 1-0 kazanıp Türkiye şampiyonluğuna uzandı. Samsun Atatürk Ortaokulu’nu 3-1 mağlup etmeyi başaran Kayseri Şükrü Malaz Ortaokulu ise bu kategoride Türkiye üçüncülük kupasının sahibi oldu.

16 takımın katılımında başlayan ve bir birinden zevkli maçlara sahne olan şampiyonanın ödül töreninde Türkiye şampiyonu olma başarısı gösteren Samsun Ayvancık Mustafa Üstündağ YİBO ve Çanakkale Barbaros Hayretin Paşa Ortaokulu’na kupalarını Vali Yardımcısı Alper Tanrısever verdi. İkinci olan Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Bursa Peyami Safa Ortaokulu da kupalarını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık’ın elinden aldı.

Şampiyona boyunca rakip ağları 5 kez havalandıran Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu öğrencisi Birgül Sadıkoğlu gol kraliçesi, 4 golle şampiyonayı tamamlayan Bursa Peyami Safa Ortaokulu öğrencisi Kemal Uzuntepe ise gol kralı seçildi. Kızlar kategorisinde en değerli oyuncu ödülü Samsun Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO’dan Aslıhan Demirkıran’a giderken, erkekler kategorisinin en değerli oyuncu ödülünü ise Çanakkale Barbaros Hayretin Paşa Ortaokulu’ndan Ufukcan Engin aldı.

Kaynak: İHA