Nazilli Belediyespor’a müjdeli haber geldi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ligi 53 puanla 6. sırada tamamlayan ve ikili averajla Play-off hakkını kaybeden Nazilli Belediyespor’a müjdeli haber Türkiye Futbol Federasyonu’ndan geldi.

Nazilli Belediyespor Yönetim Kurulu, pazar günü oynanan karşılaşmaların ardından gurupta ilk 5’e girerek Play-off oynama şansı yakalayan Polatlı Buğsaş Spor'un Ankaraspor’la aynı yönetim tarafından yönetildiği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na itirazda bulunmuştu. Bugün saat 17.00’ye kadar bekleyen federasyon, siyah-beyazlıların itirazını haklı bularak, Polatlı Buğsaş Spor'un yerine Nazilli Belediyespor’un Play-off oynamasına karar verdi.

NAZİLLİ, DENİZLİ’YE AKACAK
Federasyondan tarafından gönderilen faks Nazilli’de sevinçle karşılandı. Nazilli Belediyesi hoparlöründen yapılan anonsla Nazilli halkı bilgilendirilirken, siyah-beyazlı yönetim kurulu olağanüstü toplandı. Yönetim kurulu toplantısından önce basın toplantısı düzenleyen yönetim kurulu üyeleri, Play-off sevincini birbirlerine sarılarak kutladı. Basın toplantısına Nazilli Belediye ve Belediyespor Onursal Başkanı Haluk Alıcık da katıldı.

Alıcık, yaptığı açıklamada, “Taraftarımızla Denizli’ye çıkarma yapacağız. Denizli seyircisine de güveniyoruz. Bu takım şampiyon olacak” dedi.

VOLAKA VE ALICIK ÇOK MUTLU
Ligi 6. sırada bitirdikleri için üzüldüklerini ama TFF’den gelen haberle sevindiklerini ifade eden Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Dr. Hilmi Volaka, “Futbolculara güvenimiz vardı. Ama kıl payı kaçırmıştık. Ligi 6. olarak bitirmemize rağmen Polatlı Bugsaş’dan haber bekliyorduk. Bugün verilen karar bizi sonsuz mutlu etti. Şimdi Play-off grubunda 2. ligin 8 güzide takımı kaldı. Hepsi birbirinden değerli kulüpler. İnşallah karşılaşmalar sonucunda hak eden 1. lige çıkar. Tabii bütün takımların istediği gibi şehrimize ve Onursal Başkanımız Haluk Alıcık’a bu kupayı hediye ederiz” şeklinde konuştu.

Bütün taraftarları Denizli’de oynanacak müsabakalara beklediklerini ve taraftarların gitmesi için elinden geleni yapacağız diyen Nazilli Belediye ve Onursal Başkan Haluk Alıcık ise, “Özellikle kulüp başkanımız başta olmak üzere futbolcularımıza ve teknik heyetimize çok teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel bir sezon geçirdik. Sezon başında ligden düşer veya altlarda oynar diyen bu takım az daha dikkatli olsaydı belki bugün şampiyon olarak direk PTT 1. Lig’e çıkardı. Ama böyle nasip olacakmış. Allah’ın adaleti büyük. Mütevazi bir takımız. İnşallah Nazilli Belediyespor’umuz Play-off’ta şampiyon olacaktır” diye konuştu

Denizli’nin kardeş şehirlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Alıcık, “Müsabakaların Denizli’de de oynanması bizim için büyük bir avantaj. Baktığımızda Nazilli-Denizli arası 90 kilometre ayrıca taraftar gruplarımız Denizli ile çok iyi geçiniyor. Tüm kardeşlerimizi bu maça bekliyoruz, bu maçlara sanki kendi evimizde çıkacağız gibi hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA