Orduspor-fenerbahçe Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Orduspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşana Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin kazanmaktan başka şansının olmadığını belirterek, “Son haftalarda özellikle hem hemen her maç öncesinde ve sonrasında söylediklerimle başlamak zorundayım. Mutlak ve mutlak kazanmaya ihtiyacımız vardı. Galibiyetin dışında artık hiçbir skorun işimize yaramadığı aksine tam tersi ya da böyle bir skorun her şeyi hemen hemen en azından psikolojik anlamda bitireceği bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla buraya gelirken zihinsel olarak da fiziksel olarak da yorgun olduğumuz söylenebilir ancak oyuncularımız hakikaten büyük bir karakter gösterisi yaptılar. Maçın başları Orduspor’unda ihtiyacına binaen Orduspor’un özellikle 15-20 dakikalık bölümde sert, saldırgan istekli ve başarılı oyunuyla geçti. Buraları savuşturduktan sonra oyunun kontrolünü yakaladık. Çok pozisyona giremedik, çok fazla atak üretemedik. Gol pozisyonu açısından ancak mutlak ve mutlak kazanma ihtiyacını giderecek, galibiyeti getirecek golleri bulmayı bildik. O nedenle bütün futbolculara teşekkür ediyorum” dedi.

“BU ARA HER ŞEY YOLUNDA VE İYİ GİDİYOR”

Yoğun maçlardan dolayı takımda yapılan rotasyonlara değinen Kocaman, “Benim söylediğim şuydu şunu anlatma çalışıyorum. Başarabildiğimi sanmıyorum açıkçası. Bu kadar yoğun maç temposunda zorunlusunuz oyuncuları yavaş yavaş döndürmeye zorunlusunuz onların son durumlarına bakarak. Çünkü bir yerden sonra bu yorgunluk denen şey yapışıyor ve verimsizlik başlıyor. Buna geçen sezon çok sıkıştığımız bir sezon oynanmıştı. Çok fazla maç oynamadık ama çok kısa zamanda çok sıkıştırılmış bir sezon geçti. Çarşamba-Pazar hafta içi hafta sonu sürekli maçlar oynanıyordu. Bir deneyimdi bu hepimiz için. Bu sezon bunun bir adım daha ötesine geçtik, çok daha fazla maç oynuyoruz. Çok uzun zamandan beri çok maç oynuyoruz. Biz bunu bu şekilde yaşayarak bunları anlamaya gözlemlemeye çalışıyoruz. Medyanın ve taraftarın bu konuda bunu anlaması gerekiyor. Hiçbir futbolcuyu keyiften ya da keyifsizlikten oynatma ya da oynatmama söz konusu değil. Onların durumlarına bakarak bir takım çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunlar her zaman başarılı olmuyor. Bu ara her şey yolunda ve iyi gidiyor. Bunları yaptığımız zaman terside olabiliyor. Bu anlamda sadece bizlerin değil, bütün futbol kamu oyununda bunu anlaması ve özümsemeye çalışması önemli bizimkinden ziyade. Böyle yapmak zorundayız. Başka hiçbir şansımız yok.”

SON NEFESİNİ TUTAN KAZANACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR”

Bir basın mensubunun “Rakibiniz 24 saat önce maçı kazandı. Farkı 7 puana çıkarttı. Kafanızda bir endişe yaratıyor mu, futbolcularda bir isteksizlik yaratır mı. Avrupa’da mücadele ediyorsunuz, maçları aynı gün aynı saatlerde oynamak ister misiniz? ” sorusuna Kocaman, “Aynı saatlerde oynayabilmek, çok olanaklı gözükmüyor. Şuan için en azından. Rakibimizin Real Madrid maçının sonucunu beklemek lazım. Ondan sonra belki bir şey yapılabilir. Düşünebilir. Bizde yaratıyor mu? Yaratmıyor mu? Yaratmıyor desek de insanız bir ‘baskı yaratmıyor’ diye bizim taraftan da söylense diğer taraftan da söylense bu yanlış olur. Her insanda yaratır yaratması da lazım. Bugüne kadar bu baskının ligin ilk yarısında değil ama ilk yarısındaki yarış bu şekilde değildi. Artık nispeten biraz daha açılıyor gibi gözüküyoruz. Dolayısıyla bu yarışın içinde rakibimizin oynayıp da kazandığı maçlardan sonra nasıl gerilebiliyorsak, sıkıntı yaratıp, baskı yaratıyorsa bizde ertesi gün kazandığımızda rakibimize de o baskı oluyor. Bu aradaki alış veriş aynı şekilde gidiyor.Bu bilek güreşinde son ana kadar son nefesini tutan kazanacak gibi gözüküyor. Bizim tarafımızda bir gerginlik yok” diye cevap verdi.

“HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMALARINI TEMENNİ EDİYORUM”

Yayıncı kuruluşa yüklenen Kocaman, “Yayıncı kuruluş kendine dönüp bir bakmalı bence diye düşünüyorum. Yayıncı kuruluş bizim kulübemize bizim oyuncularımıza odaklanana kadar, diğerlerine de odaklanırsa sanki daha iyi olur gibi gözüküyor. Herkese eşit mesafede olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Fenerbahçe’nin savunmadaki önemli ismi Bekir İrtegün, “Ülke futbolu olarak çok gergin günler yaşıyoruz. Bu gergin ortamda çok zor gibi gözüken Ordu deplasmanında öncelikle galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Çok zor maç gibi gözüküyordu. Orduspor çok istekli ve arzulu başladı.

Caner çok iyi bir asist yaptı ve Salih çok güzel bir son vuruşla gol gelince rahatladık. İkinci yarıda tamamen büyük takım gibi oyuna ağırlığımızı koyarak bu deplasmanı çok güzel bir şekilde bitirdik.Biz puan farkının açılmaması, kapanması için elimizden geleni yapıyoruz.Yeterli süre var diye düşünüyorum.Biz alıştık bu sene maçtan maça motive olmaya yarın itibariyle bu maçı bırakıp, UEFA ligine konsantre olacağız.İnşallah orada hem Fenerbahçe camiasına hem de ülkemize güzellikle yaşatmaya devam ederiz” dedi.

SALİH UÇAN: “LAZİO MAÇINA KONSANTRE OLMAK ZORUNDAYIZ”

Genç yetenek Salih Uçan ise, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Beklediğimiz gibi de başladı.

Orduspor küme düşme mücadelesi veriyor. O dakikalardan iyi kurtulduk. Sonradan oyuna ağırlığımızı koyduğumuzu düşünüyorum. Golü bulduktan sonra daha da rahatladık. Bu tür maçlar çok zor geçiyor. Kazandığımız için mutluyuz. Bu maçı unutup, Lazio maçına konsantre olmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

CUPER: “POZİSYONLAR BULDUK AMA GOLE ÇEVİREMEDİK

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise maçı şu sözler ile değerlendirdi: “Aslında geçen haftalar izlediğimiz maçlar ile benzer bir maçtı. Orduspor, maçın başında iyi oynadı diye düşünüyorum ben. Hatta maçın bazı bölümlerinde iyi oynadı. Pozisyonlar bulduk ama gole çeviremedik istediğimiz şekilde. Onlar ilk golü attı. Bence ilk gol bir markaj sorunundan oluşan bir goldü. İkinci golü attıklarında takım tepki verememeye başladı.

Özellikle Orduspor’un bulunduğu durumdan dolayı tepki verememeye, morallerden dolayı vermediklerini düşünüyorum. Yinede takımın çaba sarf ettiğini düşünüyorum. İyi oynadığını da düşünüyorum. Umarım moraller yükselir ve istediğimiz şekilde sonuç almaya başlarız.”

TAŞDEMİR: “BULUNDUĞUMUZ YERİ ŞEHİR HAK ETMİYOR”

Ordusporlu Ayilla Yusuf, “İlk yarıya baktığınızda aslında biz daha çok baskı yapıyorduk. Oyunu önde kuruyorduk. İnanılmaz bir şekilde tek pozisyona girdiler ve gol attılar. İkinci yarı aynı şekilde baskımızı kurduk. İlerde oyunu tutuyorduk. Top yapmalarına izin vermiyorduk. İki defa pozisyona girdiler birini gol yaptılar. Benim için değişik, inanılmaz bir şeydi. Siz oynuyorsunuz onlar bir defa geliyor ve gol atıyor. Ama önümüzde daha altı hafta var son ana, son dakikaya kadar son düdüğe kadar taraftar bize destek versin son maça kadar en iyi şekilde savaşacağız. Bu lige devam edeceğiz” derken, Anıl, “İlk yarıya çok iyi başladık. Kalecinin çıkarttığı önemli pozisyonlar vardı. Bu tür takımlarda maça iyi başlamak önemli ama bulduğumuz pozisyonları gol yapmamız lazım. Üzgünüz. Bulunduğumuz yeri ne yönetim ne taraftar hak ediyor. Bu şehir hak etmiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA