Bakanlığın Spor ve Dostluk Tır’ı Edirne’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gelin Spor Yapalım; Tek galibi dostluk olsun” sloganıyla yola çıkarttığı TIR Edirne’ye geldi.

Dostlukların gelişmesi ve çocukların sportif faaliyetlere ilgisini artırılması amacıyla doğu ve batı bölgelerine iki adet TIR gönderildi.
50 ile uğrayacak olan araçlardan bir tanesi batı bölgesinin 20. durağı olan Edirne’ye geldi. Selimiye Meydanı’nda çekilen TIR’da bulunan mini futbol, basketbol ve voleybol sahaları alanda kuruldu. Sahaların kurulmasıyla birlikte yüzlerce ilkokul öğrencisi mini sahalara akın etti.
Öğrenciler futbol, basketbol ve voleybol sahalarında doyasıya spor yaptı. İçinde futbol müzesini bulunan TIR’a giren öğrencilere üzerinde “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Güçlü Yarınlar İçin” yazısının bulunduğu tişörtler hediye edildi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve İl Müftüsü Emrullah Özüm bakanlığın TIR’ın gezdi, çocuklarla oyun oynadı.
Vali Hasan Duruer, dostlukların gelişmesi ve çocukların sportif alışkanlıklar kazanması amacıyla TIR’ın bölgeleri gezdiğini söyledi.

Batı bölgesindeki illere uğrayan aracın 20. durağı olan Edirne’ye geldiğini anlatan Duruer, şunları söyledi:
“Önemli olan dostlukların kazanılması kardeşliğin gelişmesi ve çocukların spor yapmasıdır. Biz her konuda çocuklarımızın spor yapmasını, güzel arkadaşlıklar kazanmasını arzu ediyoruz. Her çocuğumuzun en az bir spor dalında faaliyette bulunmasını istiyoruz.
Bilimsel ve profesyonel olarak bu faaliyetlerine devam etsin. Ancak kültürel ve sosyal faaliyetleri ihmal etmesini arzu etmiyoruz. Spor yapan, sosyal ve kültürel faaliyette bulunan çocuklar hayatta daha başarılı oluyorlar diye değerlendiriyoruz.”