Uluslararası Çocuk Kupası Eskrim Müsabakaları Başladı

Türkiye Eskrim Federasyonu’nun 2013 faaliyet programında yer alan ve Uluslararası Çocuk Kupası Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Uluslar arası Çocuk Eskrim Kupası (Süper Minikler, Minikler ve Takım) müsabakaları Alanya Atatürk ve 75. Yıl Spor Salonlarında başladı.

75. Yıl Spor Salonunda EPE Kategorisinde gerçekleşen müsabakalarda; erkeklerde, Eren Yağdıran birinci, Ali Tahir Arslan ikinci olurken, Hakan Kos ve Mehmet Serhat Semerci üçüncülüğü paylaştılar. Bayanlarda ise; Zeynep Begüm Eriş birinci, Duygu Duru Ünal ikinci, Ada Akbarieh ve Gökçe Zeynep Türemen üçüncü oldu.
Alanya Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda Flöre Kategorisinde gerçekleşen müsabakalarda; erkeklerde, Bulgaristanlı sporcu Popov Emanuil birinci, İsmail Aksungur ikinci, Yiğit Kaya ve Utku Özyalçın üçüncü oldu. Bayanlarda ise, Lea Levi birinci, Nazlı Alioğlu ikinci, Syhan Kum ve Kübra Temel üçüncü olarak dereceye giren isim oldu.
Erkek Kılıç müsabakalarında; erkeklerde, Mustafa Yaka birinci, Gürcistanlı sporcu Giorgi Merkviadze ikinci, Emirhan Çifçi ve Uğur İşlier üçüncülüğü paylaştılar. Bayanlarda ise Maya Ataç Kurtulmuş birinci, Ezgi Verep ikinci, Şule Çakır ve Selin Özkan üçüncü oldu.
Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Eskrim Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Alparslan Öztürk ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Hakan Akkaya, Altınyurt Flöre Antrenörü Kamil Özdemir ve TED Kılıç Antrenörü Batuhan Sarsılmaz takdim etti .