Sivasspor - Trabzonspor Maçının Ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Trabzon’da bu turu atlayacağımıza inanıyorum.

1- 0 kazandığımızda büyük ihtimalle finale her şeyimizi vereceğiz. Kupayı kazanıp en azından bu sene taraftarlarımızı ve camiamızı bir nebze mutlu edebiliriz.” dedi.

Kafkas, maç sonrası yaptığı açıklamada, Sivas’ın zor bir deplasman olduğunu ve ligde forvet hattında en iyi 3 önemli oyuncuya sahip bir takım olduğunu belirterek, “Alınan skordan memnunum, oynanan oyun tatmin etmese de, mücadele iyiydi. Sonuçta Trabzon’a avantajlı olarak döndüğümüzü düşünüyorum. Oyunun geneline baktığınızda 44. dakikaya kadar oyunu tutma ihtiyacı içinde olduk, ancak 44. dakikada Aatıf çok güzel bir gol attı. 2. devre oyunu biraz daha forse etme gayreti içinde olduk.” dedi.

Oyunun kontrolü kendilerindeyken 2. golü yediklerini anlatan Kafkas, şöyle devam etti: “Son dakikada attığımız gol önemli bir goldü. Trabzon’da bu turu atlayacağımıza inanıyorum. 1-0 kazandığımızda büyük ihtimalle finale her şeyimizi vereceğiz. Umuyorum kupayı kazanıp en azından bu sene taraftarlarımızı ve camiamızı bir nebze mutlu edebiliriz. Sezon başından beri bir takım teknik ve taktik sıkıntılarımız var. Bu sene bitirebildiğimiz yer bitirip seneye aynı hatalardan ders almak zorundayız.” Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın Hakem Hüseyin Göçek tarafından tribünlere gönderilmesini değerlendiren Tolunay Kafkas, “Teknik adamların dışarı atılması, hoş bir olay değil. Ama Rıza hoca kendi oyuncusuna kızdı bir yanlış anlaşılma oldu. Futbolun içerisinde yanlış anlaşılmalar olduğu zaman Futbol Federasyonu bunu görüntülerden tesbit edip ceza almama durumu olabilir. Bu başka ülkelerde oyuncuyla ilgili de yapılıyor. Onun için bu tip şeylere dikkat etmek lazım. Bir hata varsa dönülebilir. O anki şeyde hepimiz yanlış yapıyoruz. Atılmasa herkes daha iyi olur.” şeklinde konuştu.

Trabzonsporlu Marek Cech ise, “Oyuna iyi başladık, iki ayaklı bir maç olduğunu bilerek birbirimize yardımcı olduk ama Sivasspor’un ilk yarı sonunda attığı gol oyunun seyrini değiştirdi. Ardından 2. golü buldular ama biz pes etmeden son dakikaya kadar mücadele ettik. Son dakikada attığımız golle iyi bir skorla dönüyoruz. 1-0’lık skor bizi finale taşıyacak” dedi.

Son dakikada frikik golüyle Trabzon’a avantajı getiren Sapara da, “2-0’dan sonra pes etmememiz bizim için çok önemliydi. Son dakikaya kadar mücadele ettik ve o frikik golünü atmak bana düştü o açıdan mutluyum. İyi bir skorla buradan ayrılıyoruz, bu da kupa hedefi için çok önemli” ifadesini kullandı .