Talat Yılmaz: Olaylara Neden Olan 10 Kişi İçin Maddi Tazminat Davası Açacağız

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda seyircisiz oynadıkları Bate Borisov maçında sahaya dışarıdan meşale atarak kulübün 1 maç seyircisiz ve ertelemeli men cezası almasına sebep olan 10 kişi hakkında şikayetçi olacaklarını ve tüm maddi zararlarının karşılanması için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkında kulübün sergilemiş olduğu duruşun yerinde olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Öncelikle belirtmek isterim ki kulübümüzün yapmış olduğu açıklama maksatlı olarak saptırılmış ve mecrasından bilerek uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Fenerbahçe yönetiminin hakemler hakkındaki açıklamaları ve her türlü yanlış ve yanlı hakem kararına karşı duruşu çok açıktır. Bizim söylemlerimiz herhangi bir hakemimize ve hakem kararına yönelik değil, hassas görevlerde bulunan kişilerin tutum ve davranışlarının ıslahına ve bu nitelikteki söylem ve tasarrufların tasfiyesine yöneliktir." diyerek şöyle devam etti:"Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama manidardır. Zira son maçımızda müsabaka ve belki de ligin sonucunu etkileyecek hakem hatalarının yaşandığı konusundaki kamuoyunun ortak görüşü malumunuzdur. Ve bu yanlış kararların sonucunda kimin zarar gördüğü ve haksızlığa uğradığı da ortadadır. Ve bu zararlardan dolayı idari ve etik anlamda sorumlu olanların bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmeleri en erdemli davranış olur. Bizim de beklentimiz bundan ibarettir."Son günlerde gündemde olan hakem hataları konusuna Bursapor'un da yaptığı açıklama ile mühadil olmasına ise Talat Yılmaz, "Taraf olmadıkları konularda fikir beyan ederek adil yarışma hakkını etkilemeye çalışan bazı şark kurnazları ile her nedense Fenerbahçe maçları öncesinde cezaları kaldırılan bazı kulüplerin, bu alışkanlıklarını açıklamaya dönüştürmesini, ibretle takip ediyoruz. Aldıkları tarihi seyircisiz oynama cezaları bir gecede idari kararlar ile kaldırılanların, Türk futbolunda denge sağlamak ya da adalet aramak gibi bir misyona soyunması anlaşılamaz niteliktedir. Ancak kamuoyu tarafından çok açık bir şekilde anlaşılan bir konu varsa o da Fenerbahçe maçından önce yapılan bu açıklamaların gerçek amacının ne olduğudur." şeklinde konuştu.

Son olarak ise Yılmaz, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 2.turunda seyircisiz oynadığı Bate Borisov maçında sahaya dışarıdan meşale atarak kulübün 1 maç seyircisiz ve ertelemeli men cezası almasına sebep olan 10 kişinin, gözaltına alındıktan ve sorguları tamamlandıktan sonra serbest bırakılmaları ile ilgili olarakta açıklamalarda bulunarak olayın takipçisi olduklarını vurguladı.Fenerbahçe Genel Sekreteri Yılmaz, "Bu kişiler hakındaki adli yargı süreci devam ediyor. Yine bu kişiler, 6222 sayılı yasa kapsamında spor müsabakalarından men cezası aldılar. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, kulübümüzün uğradığı maddi zararlar ve meydana gelen olaylardan dolayı marka değerimizin uğradığı tüm kayıpları, açacağımız tazminat davaları ile bu şahıslardan talep edeceğiz. Kaldı ki kombine ve loca sahibi taraftarlarımız da uğradıkları zararlardan dolayı bu şahıslara dava açacaklar. Bu şahıslar, eylemlerinden ve bu eylemler sonunda meydana gelen tüm zararlardan, tek tek ve müteselsilen sorumlu tutulacaklar." dedi.