Motosikletçi Ekin Göl, Genç Sporculara Karşı Mücadele Veriyor

Durmuş Genç - Bodrum'da düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın açılışına katılan 53 yaşındaki ''Dede'' lakaplı motosikletçi Ekin Göl, ilerleyen yaşına rağmen motosiklet tutkusundan vazgeçmiyor.

Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonası, Kızılağaç Enduro Parkuru'nda devam ediyor. Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı, doğal engellerle dolu, farklı zorluk dereceleri bulunan kros, extreme ve enduro test etaplarından oluşan yorucu parkurda Antalya Motor Kulübü lisanslı sporcusu Ekin Göl de ilerleyen yaşına rağmen yarışlara katılıyor.

Zorluklarla dolu 20 kilometrelik parkurda gençlere karşı mücadele veren Göl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yaşında tanıştığı motosikletin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu, bu nedenle vazgeçemeyeceğini söyledi.

Bugüne kadar birçok şampiyonaya katıldığını, bu şampiyonanın da en yaşlı sporcusu olduğunu belirten Göl, yaşından dolayı diğer sporcuların kendisine ''Dede'' şeklinde hitap ettiğini anlattı.

Yaşadığı Uşak'ta da ''Dede'' lakabıyla tanındığını bildiren Göl, ''53 yaşındayım. Motosikletteki heyecan ve adrenalin beni kendine bağlıyor. Allah izin verirse 65 yaşına kadar motosiklet kullanmayı ve yarışlara katılmayı hedefliyorum'' dedi.

Sürekli hareket halinde olunması nedeniyle motosiklet kullanmanın çok farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Göl, ''Bu, futbol maçı gibi 90 dakikada biten bir şey değil. Bütün gün adrenalin içerisindeyiz. Tutku, heyecan sürekli devam ediyor. Onun için bu spor genç, dinç kalmamızı sağlıyor ve müthiş keyif veriyor'' diye konuştu.

Göl, bu yıl Türkiye Şampiyonası'nın tüm ayaklarına katılıp mutlu bir şekilde sezonu tamamlamak istediğini dile getirdi. Genç sporculara tavsiyelerde bulunan Göl, ''Genç sporculara en önemli tavsiyem kasksız ve korumasız hiçbir şekilde motora binmesinler. Enduro motorlarını şehir içinde kesinlikle kullanmasınlar'' şeklinde konuştu.

Göl, torunlarını da kendisi gibi motorcu yapmak istediğini kaydetti.

-Şampiyonanın en genç sporcusu-

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın en genç sporcusu ise yarışa Ankara'dan katılan 17 yaşındaki Burak Dişdiş. 2 yıldır motokros yaptığını, bu yıl ilk defa enduro yarışlarına katıldığını ifade eden Dişdiş, Bodrum yarışlarındaki en büyük hedefinin yarışı kazasız şekilde tamamlayarak evine dönmek olduğunu vurguladı.

Motosiklet kullanmaya babasının tavsiyesiyle başladığını, daha sonra eğitim aldığını belirten Dişdiş, şunları söyledi:

''Motosiklet kullanmayı çok sevdim, bana heyecan verdi ve bir daha inemedim. Bu spor bende tutku haline geldi. Bodrum'da böylesine önemli bir şampiyonada ağabeylerimle yarışmak benim için çok büyük gurur. Hedefim önümüzdeki yıllarda şampiyon olmak. Motosiklet futboldan, basketboldan çok daha yorucu ama inanılmaz derecede keyifli ve adrenalin dolu, zevkli bir spor.''

Dişdiş, 2012 yılının Türkiye enduro şampiyonu Kunter Kuşçu başta olmak üzere bu sporu Türkiye'ye tanıtan ve sevdiren sporcuları örnek aldığını kaydetti.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA