Bodrum İlçesinde Düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışmasıyla Başladı

Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonası'nın açılışı, Bodrum ilçesinde yapıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun yarış takviminde yer alan organizasyonun başlangıcı Bodrum Belediye Meydanı'ndan Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarışını her yıl Bodrum'da başlattıklarını, Bodrum'un iklim ve coğrafyasının çok güzel olduğunu söyledi.

Yarışlara 130 sporcunun müracaat ettiğini belirten Uçar, ''Sezonun çok iyi geçeceğinin belirtilerini bu yarışta aldık. İlk defa bir enduro yarışında 100'ün üzerinde kayıt var. Üstelik bu yarış sezonun ilk yarışı olmasına rağmen. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Umut ediyorum ki bu yıl sezonun tamamına yansıyacak şekilde güzel yarışlar olacak'' dedi.

Açılışın 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışı'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden ''Çöl Kaplanı'' lakaplı Kemal Merkit anısına yapıldığını bildiren Uçar, TMF'nin her zaman Kemal Merkit'i ''bir büyük'' olarak hatırlayacağını kaydetti.

Uçar, 20 kilometrelik parkurda sporcuların fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle mücadele edeceklerini ve çok keyif alacaklarını dile getirerek, ''Yarışmacılarımız 3 tur atarak 6 saat boyunca birbirleri ile mücadele edecek. Enduro parkuru uzun, yorucu ve heyecan verici. Burada hem dayanıklılık hem koordinasyon hem de büyük bir heyecana tanık olacağımız bir yarış izliyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan organizasyonun ilk gününde Kızılağaç Enduro Parkuru'nda sporcular 1. Ayak Yarışları'nın sıralama turlarının ardından Kemal Merkit anısına düzenlenecek özel yarışta ter dökecek.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA