Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Fenerbahçe Ülker Arena ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nı Gezdi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, Fenerbahçe Ülker Sports Arena ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat eşliğinde ilk olarak Ataşehir’deki Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da incelemelerde bulunan IOC Değerlendirme Komisyonu’nu salon girişinde Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özsoy, Fenerbahçe Kulüp CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, eski yöneticilerden Ali Koç, Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takım Kaptanı Ömer Onan karşıladı. Fenerbahçe Ülker Arena’daki gezi sırasında Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı da IOC Başkan Yardımcısı Craig Reedie başkanlığındaki komisyonun üyelerine eşlik etti. Milliler, imzaladıkları formayı Craig Reedie’ye hediye etti.

Protokol girişinden direk olarak stat içindeki Fenerbahçe soyunma odasına giden Değerlendirme Komisyonu üyelerini burada da sarı-lacivertli futbolculardan Emre Belözoğlu, İsviçreli oyuncu Reto Ziegler ve Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya karşıladı. Her bir komisyon üyesinin adının yazdığı 13 adet çubuklu forma odadaki askılara asılmış vaziyette üyelere hediye edildi.

Hediye edilen formaları giyen IOC Değerlendirme Komisyonu Üyeleri ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimlerine ayak bastılar. Saha ortasındaki toplu fotoğraf çekiminin ardından, Fenerbahçe U15 Takımı oyuncuları Komisyon Başkanı Craig Reedie ve diğer bazı üyelerle Saracoğlu’nun çimleri üzerinde kısa bir süre futbol oynadı ve karşılıklı paslaştı. Tesisler hakkında bilgiler alan IOC Değerlendirme Komisyonu Üyeleri, daha sonra Saracoğlu’ndan ayrıldı .

Kaynak: İHA