Tatvan Gençler Birliği Spor Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen “Tatvan Gençler Birliği Spor Dayanışma Gecesi”nde sporun insan hayatındaki önemine değinildi ve spor için yapılabilecek konular konuşuldu.


Düzenlenen gecede konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, “Spor insanları birbirine kaynaştıran, insan hayatına paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğreten ve bilhassa futbol kolektif oynandıkça başarı gelir. Biz İnşallah bu yıl Bölgesel Amatör Ligi’ndeyiz ve genç sporcularımızı seneye 3. Lig’de görmek istiyoruz. Biz elimizden gelen desteği sağlayacağız ve takıma tüm kalbimle başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Killer ise, söz Tatvan ve Tatvan Gençler Birliği ise, biz her zaman arkadaşların yanlarında olduklarını belirterek, her zaman da yanlarında olacaklarını söyledi.

Rahva’ya çok kapsamlı bir spor kompleksi düşündüklerinin müjdesini veren Kiler, yaptığı açıklamada, “Arsa ile ilgili müjdeyi de aldık. Başbakanlıktan imza çıkmış, Rahva’daki 50 dönümlük arazi üzerinde Bitlis’in tamamına hizmet edebilecek kapasitede ve konaklama tesisiyle, stadyumuyla, bütün sporların yapılabileceği bir kapalı spor salonuyla tam bir spor kompleksi projesi üzerinde çalışıyoruz. Bitlis’in tümüne ve belki de bölge sporuna hizmet verebilecek bir kompleks olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz.” dedi.

Spora yapılan en büyük katkı spor yapmaktır diyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, şöyle konuştu:

“Hep spor diyor ve futbol konuşuyoruz. Şunu belirtmek istiyorum ki, spora yapılan en büyük katkı spor yapmaktır. Bizim spor yaparak çevremize benimsetip spor ahlakını kültür haline getirmemiz gerekiyor. Sporun başarıya ulaşması için de genç nüfus gerekiyor ve Tatvan’ın fazlasıyla genç nüfusu var. Tatvan spor altyapısı ve genç nüfusuyla her imkana sahiptir. Spor salonumuz ve sentetik çimli futbol sahamız yapıldı. Bu yıl planlamaya alınan gençlik merkezimiz var. Geniş kapsamlı ve alt yapısı güçlü gençlik merkezi yaptıracağız. Yer konusu da şuan planlama aşamasındadır. Tatvan Gençler Birliği kısa sürede ilçemize çok güzel heyecanlar kazandırdı. Kulübün fiziki ve altyapı konusunda daha da gelişmesi için desteklerimiz devam edecektir. Biz futbolu ve sporu Tatvan’da kültür haline getirmek istiyoruz."

Düzenlenen program hakkında konuşma yapan Tatvan Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Muhsin Obalı ise, programın bağış amaçlı olmadığını belirterek, dayanışma programı olduğunu, maddi manevi hiçbir destek esirgemeyen milletvekilleri, kaymakam, belediye başkanı ve işadamlarına sembolik ödüller vererek onura etmek maksadıyla programı düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından plaketlerin verildiği programa, 10’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, esnaflar, sporcular, sporseverler ve vatandaşlar katıldı.