Mehmet Bulut Açıklaması

"Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı ile bu yıl 52'incisi düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kura çekimi Olimpiyat Evi'nde yapılırken, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İnegölspor, Spor Toto Süper Lig ekibi Bursaspor ile eşleşti.


Bölgesel Amatör Lig takımı Nevşehir Gençlikspor’u 3-1, Kasımpaşa’yı 1-0 ve Gaziantepspor’u 3-2’yle geçerek 5. tura adını yazdıran İnegölspor, 5. turda Bursaspor ile eşleşti. İnegölspor, 2005-2006 sezonunda 31 Ağustos 2005 tarihinde İnegöl’de oynanan Türkiye Kupası 1. kademe maçında yeşil-beyazlı ekibi Kemal Hastürk’ün 48. dakikada attığı tek golle yenerek kupadan elemişti.

Kurayı değerlendiren İnegölspor Teknik Direktör Mehmet Bulut, “Kupa maçları alt lig takımları için maça konsantre ve motive olma anlamında kolay maçlar oluyor. Üst ligdeki takımlar motive olmakta zorlanıyorlar. Biz o yönden işimiz daha rahat, üst lig takımlarına göre konsantrasyonumuz ve motivasyonumuz en üst seviyede oluyor. Sürpriz sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz de iyi bir takımız. Bir buçuk yıldır İnegölspor’un başındayım. Bu süre içerisinde takımımız büyük başarılara imza attı. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum, bu oyunda kupa maçlarına yansıyor. Kupa maçlarında oyuncular daha konsantre ve daha ciddi oluyorlar. Neticesinde de başarı geliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye Kupası 5. tur rakibin Bursaspor olduğunu belirten Bulut, “İyi bir maç olacak. Dostça, centilmence, Fair-play çerçevesinde iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Bizim önceliğimiz her zaman söylediğim gibi lig. Ligde iddialıyız, ama kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bursaspor’u yendiğimiz zaman gruplara kalacağız. Ama o maça daha 2 haftalık bir süre var. Bizim hafta sonu çok önemli bir Gümüşhanespor maçımız var. Biz o maça hazırlanıyoruz. Önceliğimiz lig olacak. Kupada ve ligde başarılı futbol oynuyoruz. Bu bir tesadüf değil. Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında savunmada bekleyip kontra atak aramadık. Hücumu düşünen bir futbol oynadık. İki maçı da hak ettiğimizi düşünüyorum. Neticesinde her iki takımı da eledik. Futbolda dün yok. Bugün ve yarın var, biz bugün ve yarın ne yapabiliriz bunu düşünmek zorundayız” dedi.

Kaynak: İHA