Kayserispor 0-3 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak üç haftalık aranın ardından galibiyetle yeniden tanıştı.

Mücadelede Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Olcay Şahan, 82. dakikada Gökhan Değirmenci kendi kalesine ve 90+3. dakikada Eneramo kaydetti. Karşılaşmada ayrıca Beşiktaş'tan Ramon Motta, 84. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını maçın son dakikalarında 10 kişi bıraktı.

İki Hırvat hocanın karşı karşıya geldiği bu karşılaşmanın ardından Beşiktaş, 21 puana yükselerek yeniden zirve takibine tutunurken Kayserispor 6 puanda kaldı ve son sıralardan bu hafta da kurtulamadı.

ORTA ALAN MÜCADELESİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı takım, özellikle Oğuzhan'ın sürürklediği ataklarda rakibine orta alanda üstünlük kurmaya çalışarak oynamaya çalıştı.

Beşiktaş'ın bu isteğine Kayserispor aynı şekilde karşılık verince mücadelede ilk 15 dakika orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da hızlı hücumlara dayalı pozisyonlar yakalasa da bu 15 dakikada gol sesi çıkmadı.

OFSAYT İTİRAZLARI VE GOL...

Mücadelede eşitliği bozan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı takım 21. dakikada ofsayt itirazlarının gölgesinde maçta öne geçmeyi başardı.

Sağ kanattan gelişen atakta Hutchinson'ın ceza alanına ortasında kaleci Gökhan'dan seken topa son anda Almeida ayağını uzattı ve yükseklik kazanan topa Olcay kafa vuruşu yaptı ve topu boş kaleye gönderdi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca ilk yarı 1-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA KAYSERİSPOR

Ev sahibi Kayserispor, ikinci yarıya tam anlamıyla üstün başlayan taraf oldu. Mouche, Beşiktaş kalesinde üst üste tehlikeli gol pozisyonları yakalamasına rağmen takımının gol bulmasına yardımcı olamazken Jaja ve Sefa da tüm çabalarına rağmen takımları adına gol bulmayı başaramadı.

Beşiktaş ise Kayserispor'un üst üste geliştirdiği ataklara aynı şekilde karşılık veremeyince maçın ikinci yarısının 15 dakikalık bölümünü kendi yarı sahasında oynamak zorunda kaldı. Siyah beyazıları, bu bölümde özellikle orta sahada çok top kaybedince kalesinde pozisyon vermeye başladı.

HIRVAT HOCALARIN HAMLELERİ

İki Hırvat hocanın karşı karşıya geldiği mücadelede yapılan oyuncu değişiklikleriyle Beşiktaş skoru arttırmayı, Kayserispor ise eşitliği yakalamayı hedefledi.

Beşiktaş'ın hocası Slaven Bilic, 60. dakikada Gökhan Töre'nin yerine oyuna dahil olurken, ikinci değişiklik 73'te Almeida - Eneramo arasında gerçekleşti. Bilic, son değişiklik hakkında ise Oğuzhan'ın yerine 80. dakikada Kerim Frei'ı sahaya sürdü.

ÇOOOOOK İLGİNÇ BİR GOL!

Beşiktaş, Kayserispor karşısında yakaladığı bir hızlı hücumda ikinci golü çok ilginç bir şekilde buldu.

Dakikalar 81'i gösterdiğinde Eneramo'nun sağ kanada açtığı topu Olcay, soldaki Ramon Motta'nın önüne bıraktı. Brezilyalı oyuncu sert bir şut çıkardı, önce direğe sonra kaleci Gökhan'a çarparak ağlarla buluştu.

MOTTA ATTI VE KIRMIZIYI GÖRDÜ

Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Ramon Motta, golü bulduktan dakikalar sonra kırmızı kartı görerek maçın son dakikalarında takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Motta, 84. dakikada gelişen Kayserispor atağını eliyle kesince ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

ENERAMO SKORU BELİRLEDİ

Maçta son dakikalara girilirken Beşiktaş, Eneramo ile skoru 3-0'a çıkardı ve mücadele sona erdi.